Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 11:46:17

Питання розвитку культури та туристичної галузі Чернігівщини потребує належної фінансової підтримки та перебуває в полі зору облради

04.02.2021   11:47Агенцiя

Саме такий основний акцент було зроблено сьогодні на нараді з питань фінансування діяльності закладів культури Чернігівщини в рамках обласного бюджету на 2021 рік, яку провела перший заступник голови обласної ради Ніна Лемеш спільно з головою постійної комісії з питань сім’ї, молоді, спорту та туризму Ольгою Бібік.

В обговоренні порушеної теми взяли участьв.о. директораДепартаменту культури і туризму, національностей та релігій ОДА Людмила Замай, директор Департаменту фінансів обласної державної адміністрації Валерій Дудко.

Учасники наради проаналізували проєкт бюджету Чернігівської області в частині фінансування сфери культури та мистецтв, охорони культурної спадщини, музейної справи, туризму.

Крім того, були обговорені головні проблемні питання стосовно забезпечення діяльності закладів культури, що належать до комунальної власності обласної ради і, зокрема тих підприємств, які передані обласною радою в оперативне управління обласній державній адміністрації.

Як зазначалося, наразі важливо почати активний діалог щодо пошуку можливих шляхів передачі закладів та установ галузі культури, які знаходяться в територіальних громадах області, до сфери їх управління та залучити фінансування із місцевих бюджетів, аби зменшити навантаження на обласний бюджет, що значно обмежений. Наголошувалось також на тому, що необхідно шукати та залучати альтернативні джерела для додаткового фінансування, аби забезпечити стабільну роботу закладів, установ та підприємств у галузі культури та туризму.

За результатами обговорення порушеного питання були напрацьовані відповідні пропозиції та рекомендації до проєкту рішення «Про обласний бюджет Чернігівської області на 2021 рік», яке внесене на розгляд і затвердження депутатами під час пленарного засідання третьої сесії обласної ради восьмого скликання, що заплановане на 12 лютого поточного року.

Відділ інформаційного забезпечення та зв'язків з громадськістю виконавчого апарату Чернігівської обласної ради

 

Останні новини Чернігівщини

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини