Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 17:59:35

Прилучани проти підвищення тарифів за комунальні послуги

11.01.2021   15:27Агенцiя

Сьогодні жителі міста зібралися на площі біля пам’ятника Т.Г.Шевченку на мирну акцію з питання скасування підвищення абонплати за транспортування газу, тарифів на газ та електроенергію для громадян.

Ініціаторами зібрання виступили члени громадської організації “Всеукраїнська асоціація підприємців та споживачів”.

Головна причина, що підняла людей на протести — підвищення тарифів. Газ дорожчає приблизно на третину, це буде відчутно як мешканцям багатоповерхівок, так і власникам приватних будинків, які просто “в шоці” від нових платіжок, наголосили учасники акції.

24 грудня 2019 року Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП) ухвалила постанову № 3013 «Про встановлення тарифів для ТОВ «ОПЕРАТОР ГТС УКРАЇНИ» на послуги транспортування природного газу для точок входу і точок виходу на регуляторний період 2020 – 2024 роки». З 1 січня 2020 року люди змушені платити окремо за газ, як товар, і окремо – за його доставку.

Зазначимо, що ціна в населених пунктах буде не однаковою - різні постачальники анонсують різне зростання ціни на газ. Так, НАК "Нафтогаз України", повідомив, що ціна з 1 січня 2021 року зросте на 89 копійок до 7,22 грн за кубічний метр. Зростання складає близько 14%.

Компанія ТОВ "Чернігівгаз збут" поставили ціну на природний газ для населення 9,89996 за кубометр. Плата за доставку газу на поточний календарний рік визначається виходячи з об’єму споживання за попередній газовий рік. Тариф АТ «Чернігівгаз» зросте з 0,94 грн. до 1,62 грн. (без ПДВ) за кубометр, тобто на 72,3%. З ПДВ вартість доставки газу коштуватиме споживачам АТ «Чернігівгаз» - 1,94 грн.

Учасники акції звернулись до керівництва міста та депутатів Прилуцької міської ради з проханням підготувати звернення до Президента України Володимира Зеленського, Прем’єр-міністра України Дениса Шмигаля та Голови Верховної Ради України Дмитра Разумкова з вимогою скасувати підвищення тарифів на газ та електроенергію для громадян.

Відділ інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю міської ради

 

Останні новини Чернігівщини

«єРобота»: «Родинне Древо» в Ніжині

«єРобота»: «Родинне Древо» в Ніжині 16:45

Наприкінці минулого року в новозбудованому готелі «Reikartz Nizhyn» («Optima Collection» Ніжин), що розташований на в’їзді в місто, біля центрального вокзалу та основних транспортних розв’язок, відкрився новий ресторан «Родинне Древо».

Коли витрати для роботодавця перетворюються на інвестиції…

Коли витрати для роботодавця перетворюються на інвестиції… 16:38

Комп’ютер, монітор, офісне крісло, термінал, мобільний телефон, настільна лампа – майже в 70 тис. грн обійшлося робоче місце для завідувача складу СТОВ «Батьківщина» (сел.Срібне)

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини