Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 08:51:36

Завершила роботу перша сесія Прилуцької районної ради восьмого скликання

12.12.2020   09:34Агенцiя

Депутати урочисто прийняли присягу та обрали керівницство.

9 грудня відкрилася перша сесія новообраної Прилуцької районної ради восьмого скликання, яка була скликана Прилуцькою районною територіальною виборчою комісією Прилуцького району Чернігівської області відповідно до частини третьої статті 46 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» та частини шостої статті 283 Виборчого кодексу України.

На сесії були присутні: Прилуцький міський голова Ольга Попенко, депутати Чернігівської обласної ради, Прилуцької районної ради сьомого скликання, депутати Прилуцької міської ради, представники правоохоронних органів та засобів масової інформації.

Відкрила сесію голова районної територіальної виборчої комісії Валентина Діденко, офіційно оголосивши про підсумки виборів, визнання повноважень і реєстрацію депутатів Прилуцької районної ради восьмого скликання.

За результатами виборів до районної ради обрано 42 депутати, з яких на засідання першої сесії прибуло 40 депутатів.

За підсумками голосування право на участь у розподілі депутатських мандатів набули вісім місцевих організацій політичних партій (частини 3 ст. 256 Виборчого кодексу України), а саме:
ЧЕРНІГІВСЬКА ОБЛАСНА ПАРТІЙНА ОРГАНІЗАЦІЯ ПОЛІТИЧНОЇ ПАРТІЇ «РІДНИЙ ДІМ» - 8135 голосів – 7 депутатських мандатів
ЧЕРНІГІВСЬКА ОБЛАСНА ПАРТІЙНА ОРГАНІЗАЦІЯ ВСЕУКРАЇНСЬКОГО ОБ’ЄДНАННЯ «БАТЬКІВЩИНА» - 7931 голос – 7 депутатських мандатів
ЧЕРНІГІВСЬКА ОБЛАСНА ОРГАНІЗАЦІЯ ПОЛІТИЧНОЇ ПАРТІЇ «ЗА МАЙБУТНЄ» 6869 голосів – 6 депутатських мандатів
ЧЕРНІГІВСЬКА ОБЛАСНА ОРГАНІЗАЦІЯ ПОЛІТИЧНОЇ ПАРТІЇ «СЛУГА НАРОДУ»-6475 голосів – 6 депутатських мандатів
ЧЕРНІГІВСЬКА ТЕРИТОРІАЛЬНА ОРГАНІЗАЦІЯ РАДИКАЛЬНОЇ ПАРТІЇ ОЛЕГА ЛЯШКА- 5821 голос - 5 депутатських мандатів
ЧЕРНІГІВСЬКА ТЕРИТОРІАЛЬНА ОРГАНІЗАЦІЯ ПОЛІТИЧНОЇ ПАРТІЇ «ЄВРОПЕЙСЬКА СОЛІДАРНІСТЬ» - 4743 голоси – 4 депутатські мандати
ЧЕРНІГІВСЬКА ОБЛАСНА ОРГАНІЗАЦІЯ ПОЛІТИЧНОЇ ПАРТІЇ «НАШ КРАЙ»- 4705 голосів – 4 депутатські мандати
ЧЕРНІГІВСЬКА РЕГІОНАЛЬНА ОРГАНІЗАЦІЯ ПОЛІТИЧНОЇ ПАРТІЇ «ОПОЗИЦІЙНА ПЛАТФОРМА – ЗА ЖИТТЯ» - 2989 голосів – 3 депутатські мандати.

Депутати восьмого скликання урочисто прийняли присягу.

11 грудня, в сесійній залі районної ради продовжила роботу перша сесія Прилуцької районної ради восьмого скликання.

В роботі сесії взяли участь 42 депутати. Засідання розпочалося з прийняття присяги двома депутатами, які були відсутні на попередньому засіданні. Далі депутати затвердили склад лічильної комісії в кількості семи депутатів та перейшли до вирішення організаційних питань, зокрема, щодо обрання голови районної ради восьмого скликання і його заступника.

На посаду голови районної ради було запропоновано три кандидатури:
Олесі Кісленко від ЧЕРНІГІВСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ ОРГАНІЗАЦІЇ ПОЛІТИЧНОЇ ПАРТІЇ «СЛУГА НАРОДУ»
Олега Дмитренка від ЧЕРНІГІВСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ ОРГАНІЗАЦІЇ ПОЛІТИЧНОЇ ПАРТІЇ «ЗА МАЙБУТНЄ»
Василя Малика від ЧЕРНІГІВСЬКОЇ ТЕРИТОРІАЛЬНОЇ ОРГАНІЗАЦІЇ ПОЛІТИЧНОЇ ПАРТІЇ «ЄВРОПЕЙСЬКА СОЛІДАРНІСТЬ», який взяв самовідвід.

Виступаючи перед депутатами, кандидати на посаду голови Прилуцької районної ради VIІI скликання зазначали, що робота буде злагодженою та результативною, всі завдання, що ставили депутати у своїх виборчих програмах, необхідно ефективно втілювати в життя.

Головою Прилуцької районної ради VIІI скликання обрано ДМИТРЕНКА Олега Миколайовича, який, за результатами таємного голосування, набрав 22 голоси із 42. Новообраний голова районної ради урочисто прийняв Присягу посадової особи місцевого самоврядування.

Голова Прилуцької районної ради VIІI скликання Олег Дмитренко, запропонував на посаду заступника голови районної ради кандидатуру Сніжани Головкіної. Дану кандидатуру підтримали 24 депутати районної ради із 24 присутніх. Заступник голови районної ради ГОЛОВКІНА Сніжана Сергіївна також прийняла Присягу посадової особи місцевого самоврядування.

Очільники Прилуцької районної ради восьмого скликання подякували за надану їм довіру, висловили сподівання на консолідовану співпрацю депутатського корпусу на користь громади.

Далі депутати перейшли до розгляду питань порядку денного сесії:
    Про обрання голови Прилуцької районної ради восьмого скликання.
    Про обрання заступника голови Прилуцької районної ради восьмого скликання.
    Про звільнення голови Прилуцької районної ради сьомого скликання.
    Про звільнення заступника голови Прилуцької районної ради сьомого скликання.
    Про умови оплати праці голови Прилуцької районної ради восьмого скликання.
    Про умови оплати праці заступника голови Прилуцької районної ради восьмого скликання.

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини