Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 19 березня, 11:58:29

Президент України представив нову голову Чернігівської ОДА - Анну Коваленко. ФОТОрепортаж

15.10.2020   17:28Агенцiя

Сьогодні під час земельного форуму «Земля – народу», який відбувається на Ічнянщині, Президент України Володимир Зеленський представив активу області новопризначену голову облдержадміністрації Анну Коваленко.

Відповідний Указ №430/2020 Глава держави підписав 13 жовтня поточного року.

- Чернігівська область має великий потенціал — як економічний, так і аграрний. І сьогодні маю приємну місію представити нову голову Чернігівської ОДА Анну Коваленко. Це єдина жінка в Україні, яка очолюватиме обласну державну адміністрацію. Професійна, порядна людина. Вірю, що вона зможе приймати ефективні рішення для розвитку регіону, — зазначив Володимир Зеленський.

- Я хочу засвідчити свою готовність до роботи на посаді голови Чернігівської ОДА. Чернігівщина мені рідна і знайома. Я буду робити все можливе для її подальшого розвитку. А це можливе лише за ефективної співпраці народних депутатів, керівників громад та жителів області. Для чернігівців хочу пообіцяти бути відкритою й робити все від мене залежне, щоб крок за кроком їхнє життя ставало кращим, — запевнила у своїй першій промові на новій посаді Анна Коваленко.

Біографічна довідка:

Анна Коваленко народилася 5 травня 1991 р. у м. Бучі Київської області. Вищу освіту за фахом театрознавця здобула у Київському національному університеті театру, кіно і телебачення ім. І. Карпенка-Карого. Нині продовжує навчання в аспірантурі Національної академії державного управління при Президентові України за спеціальністю «Публічне управління», працює над дисертаційним дослідженням на тему: «Цивільний демократичний контроль над розвідкою і контррозвідкою в Україні».

Трудову діяльність розпочинала у видавничому домі "Антиквар" та ЗМІ. Була організатором численних мистецьких виставок і презентацій. Веде активну громадську та політичну діяльність. Як експерт та радник протягом 2014 – 2019 років співпрацювала з Міністерством оборони та Міністерством інформаційної політики України, комітетом Верховної Ради України з питань нацбезпеки та оборони України, з Інститутом Джорджа Кеннана, Вілсон-центр, (м. Вашингтон, США).

У 2019 році була обрана народним депутатом України IX скликання, згодом перейшла на роботу до Офісу Президента України, де працювала заступником Керівника. З травня 2020-го і до призначення головою Чернігівської ОДА – заступник Міністра розвитку громад та територій України.

Фоторепортаж Віктора Кошмала

Останні новини Чернігівщини

У січні-лютому 2024 року місцеві бюджети Чернігівщини отримали 1,4 мільярди гривень податків та зборів

У січні-лютому 2024 року місцеві бюджети Чернігівщини отримали 1,4 мільярди гривень податків та зборів 10:32

У Головному управлінні ДПС у Чернігівській області повідомили, що до місцевих бюджетів усіх рівнів Чернігівської області за січень-лютий 2024 року надійшло 1,4 млрд грн від сплати податків і зборів. Із загальної суми в обласний бюджет спрямовано 0,2 млрд грн, решту коштів отримали бюджети територіальних громад.

У Чернігівському районі поліцейські зупинили нетверезу водійку, вміст алкоголю в крові якої перевищував допустиму межу майже у 13 разів 10:27

Інспектори групи реагування патрульної поліції склали на правопорушницю адміністративний протокол за фактом керування транспортом у нетверезому стані. Загалом упродовж тижня поліція Чернігівського району задокументувала 30 фактів скоєння таких правопорушень.

 Менські поліцейські викрили чоловіків, які підозрюються у незаконному полюванні

Менські поліцейські викрили чоловіків, які підозрюються у незаконному полюванні 10:25

За фактом незаконного полювання правоохоронці відкрили кримінальне провадження. Тривають слідчі дії.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:19

Протягом минулої доби зареєстровано 7 небезпечних подій, а саме: 1 аварійну ситуацію на мережах життєзабезпечення та 6 пожеж. Внаслідок цих подій 1 особа постраждала.

19 березня: цей день в Україні і світі

19 березня: цей день в Україні і світі 10:16

ДЕНЬ 755 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 755 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини