Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Середа, 17 квітня, 02:07:02

UA: ЧЕРНІГІВ запускає токшоу "Виборчий округ. Місцеві"

03.10.2020   09:10Агенцiя

З 8 жовтня в теле- й радіоефірах Суспільного Чернігова стартує токшоу «Виборчий округ. Місцеві». До дискусії в прямому ефірі запрошують кандидатів на пости міських голів і депутатів місцевого самоврядування.

Ефіри з кандидатами дивіться на телеканалі UA: ЧЕРНІГІВ у будні о 19:15 після підсумкового випуску новин, а також слухайте радіоверсію у повторі наступного дня о 12:15 на хвилях UA: Українське радіо.Чернігівська хвиля.

«Наша мета – показати глядачам та слухачам, хто балотується до місцевих рад, і головне – з якою програмою. Що вони хочуть поліпшити, змінити на краще в своєму місті. Ми дуже сподіваємося на те, що всі кандидати відгукнуться на наше запрошення і прийдуть до студії», – говорить продюсер UA: ЧЕРНІГІВ Артем Шелковий.

Кандидатів запросять до студії за наступним графіком:

8 жовтня — представників політичних партій, котрі балотуватимуться до міської ради Чернігова;
9 жовтня — кандидатів до обласної ради;
12 жовтня — кандидатів на посаду міського голови Ніжина;
13 жовтня — кандидатів на посаду міського голови Чернігова;
15 жовтня — кандидатів на посаду міського голови Прилук.
16 та 19 жовтня ефіри знову будуть присвячені кандидатам у депутати до обласної ради Чернігівщини та до міської ради Чернігова відповідно.
План ефірів може змінюватись. Слідкуйте за розкладом програм на сайті та на фейсбук-сторінці Суспільного Чернігова.

    Читайте також: Суспільне пояснює, як не помилитися з бюлетенями на виборах

Журналісти Суспільного допомагатимуть виборцям розібратися з програмами кандидатів і перевірятимуть учасників перегонів на знання місцевих проблем та розуміння повноважень місцевого самоврядування.

«Наша місія особливо цінна в період виборів, коли з екранів валяться джинса й замовні маніпулятивні матеріали. На Суспільному ми гарантуємо незаангажованість, наші журналісти не виконують нічиїх замовлень і не погоджують запитань. Це може комусь не подобатися, але лише в нас — рівні умови для всіх кандидатів. Суспільне — це єдиний незалежний мовник, що керується інтересами наших глядачів і слухачів», — зазначив член правління UA: Суспільне мовлення, відповідальний за адміністративно-господарський напрям та регіональний розвиток, Микола Чернотицький.

У межах «Виборчого округу. Місцеві» ведучі озвучать коротку довідку про учасників перегонів та поставлять запитання від редакторської групи й місцевих мешканців, дізнаються плани кандидатів щодо найбільших викликів регіону. Також кожен учасник матиме одну хвилину на самопрезентацію.

    Читайте також: «Сьогодні. Головне» — новини й аналітика подій у регіонах щовечора на Суспільному

«Місцеві вибори — це про масштаби країни й локальний вплив. Оскільки явка на місцеві вибори зазвичай нижча, то одне з наших завдань — донести їхню важливість в умовах децентралізації. Саме тому Cуспільний мовник так багато уваги приділятиме місцевим виборам на всіх своїх платформах. Для нас також буде викликом висвітлення власне дня виборів в умовах погіршення епідеміологічної ситуації, тому ми вибудовуємо наші виробничі процеси так, аби всі філії мали змогу здійснювати свою роботу безпечно та якісно», — розповіла генеральна продюсерка регіонального мовлення Суспільного Марія Фрей.

Нагадаємо, «Виборчий округ» — суспільно-політичний проєкт регіонального мовлення Суспільного, що має на меті налагодити якісний діалог між владою та виборцями, а також надати аналіз професійної діяльності осіб на виборних посадах.

Завдяки незаангажованому майданчику Суспільного мовника виборці матимуть
змогу розібратися з програмами кандидатів і зробити виважений самостійний вибір.

Проєкт «Виборчий округ» регіональних філій має вже три сезони: уперше на ефіри Суспільного запрошували народних депутатів-списочників восени 2018 року, кандидатів у народні депутати за одномандатними виборчими округами (мажоритарників) у липні 2019 року перед позачерговими парламентськими виборами, у сезоні листопада 2019 року аналізували роботу новообраних депутатів Верховної Ради за сто днів після виборів.

Останні новини Чернігівщини

Депутати готуються до 39-го засідання сесії: відбулася погоджувальна рада 17:54

Підтримка ЗСУ, відновлення інфраструктури, оренда земельних ділянок через аукціони. Ці та інші питання, які стосуються життєдіяльності та функціонування міста, розглянуть депутати та депутатки Чернігівської міської ради на найближчому засіданні сесії.

«Ялівщина» та проєкти звернень-рекомендацій Громадської ради – на черговому засіданні Президії 17:13

«Громадськість неодноразово ставала на захист РЛП «Ялівщина», щоб вберегти її від забудови. Ще минулого року на сесію облради винесли на затвердження Проєкт організації території регіонального ландшафтного парку «Ялівщина», охорони, відтворення та рекреаційного використання його природних комплексів та об’єктів.

На Прилуччині під час пожежі загинула літня жінка 16:39

Сьогодні близько 11 години до прилуцьких рятувальників надійшло повідомлення про пожежу житлового будинку у районному центрі.

Герої посмертно: ще 37 нагород передали рідним 16:08

Ордени Богдана Хмельницького та "За мужність" ІІІ ступеня, медалі «За військову службу Україні» сьогодні передали дружинам, дітям, батькам та іншим близьким Героїв.

За добу сапери виявили 20 вибухонебезпечних предметів 15:29

Впродовж доби саперами частини піротехнічних робіт, підводного та гуманітарного розмінування Аварійно-рятувального загону спецпризначення

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини