Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Середа, 24 квітня, 15:04:07

Хто в ОПЗЖ господар: Медведчук поставив крапку в конфлікті і особисто вибрав кандидата в мери Миколаєва - Кіквідзе

26.09.2020   09:19Агенцiя

У Миколаївській області в партії «Опозиційна платформа - За життя» склалася конфліктна ситуація через двох кандидатів в мери міста.

За одного з них активно виступала група Бойко-Льовочкіна, іншого підтримував голова політради партії Віктор Медведчук. У підсумку він поставив крапку, показавши таким чином однопартійцям, хто насправді керує політсилою. Про це в своєму блозі розповів політичний оглядач Кирило Кіквідзе.

Як стало відомо, за кілька місяців до старту офіційної виборчої кампанії в Миколаєві найбільш імовірним кандидатом на вибори мера називали екс-нардепа від депутатської групи «Відродження» Артема Іллюка, за якого активно агітувала група Бойка-Льовочкіна. Юрій Бойко, на своїй сторінці в соцмережах відкрито заявляв, що Іллюк буде кандидатом від ОПЗЖ, і відкрито з'являвся на публічних заходах разом з ним.

Але у серпні ситуація змінилася після приїзду нардепа, близького соратника Віктора Медведчука і голови облорганізації ОПЗЖ Юрія Загороднього, який заявив, що у Медведчука є своя кандидатура - Владислав Чайка, син екс-мера Миколаєва. Крім того, як пише НВ, в області почався перегляд партійних списків ОПЗЖ на виборах в міськ- та облради.

«Внутріпартійна боротьба привела до того, що напередодні подачі документів на головному партійному сайті ОПЗЖ з'явилися дві новини - одна про висунення Іллюка в мери від міської організації ОПЗЖ, друга - про висунення Чайки, від обласної організації", - повідомляють журналісти, відзначаючи, що до внутріпартійного конфлікту групи Льовочкіна-Бойка залучили підконтрольний ЗМІ.

Зокрема, про висунення Іллюка з'явився матеріал на сайті «Подробности», який власне Льовочкіну і належить. А в новинній програмі на телеканалі «Інтер» Левочкіна-Фірташа, сюжети про висунення Іллюка були не тільки 23 вересня, але і 24 вересня, коли вже здали документи на реєстрацію Чайки.

«Про що це говорить? Про те, що Льовочкін-Бойко-Фірташ з останніх сил намагалися протягнути свою креатуру. Але останнє слово було за Медведчуком. І від ОПЗЖ в мери Миколаєва піде Владислав Чайка, креатура Віктора Медведчука. Таким чином, ми ще раз побачили, хто реально приймає рішення в ОПЗЖ. Групі Льовочкіна-Бойка в просуванні своїх протеже не допоміг навіть Фірташ з його медіа-ресурсами», - пише Кіквідзе.
 

Останні новини Чернігівщини

На Чернігівщині запрацювали одразу дев’ять поліцейських станцій 11:39

Сьогодні в Остерській ТГ та ще у восьми громадах області розпочали роботу нові поліцейські станції. Допомагати, дбати про безпеку і захищати місцевих мешканців відтепер будуть дев’ять поліцейських офіцерів громад.

Більше 80% фахівців з інвалідністю в Україні не мають роботи: як держава планує залучити їх до ринку праці?

Більше 80% фахівців з інвалідністю в Україні не мають роботи: як держава планує залучити їх до ринку праці? 11:35

А ви знаєте, що в Україні понад 2,7 млн людей з інвалідністю? І лише 16% із них мають роботу. Невже так мало фахівців хочуть працювати? Певно, що ні. Одна із причин, що зупиняє людину з інвалідністю податися на вакансію - це відсутність належних умов для роботи.

10 модульних укриттів планують встановити поруч із зупинками громадського транспорту 11:31

Про це повідомив під час загальноміської наради 23 квітня в.о. міського голови Чернігова Олександр Ломако. Зараз у місті вже є шість таких захисних споруд і їх кількість збільшать коштом міського бюджету до 16.

 Корюківські поліцейські повідомили про підозру чоловіку, який чинив домашнє насильство щодо своєї матері

Корюківські поліцейські повідомили про підозру чоловіку, який чинив домашнє насильство щодо своєї матері 11:28

Житель Корюківського району за свої протиправні дії понесе кримінальну відповідальність. Йому загрожує до двох років позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 11:26

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 3 пожежі.