Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 16 квітня, 18:13:43

Не допустити спалаху епідемії коронавірусу після Великодня - завдання церкви, держави і самих вірян

09.04.2020   08:42Агенцiя

Про те, як уникнути поширення COVID – 19 під час Великодніх свят, говорили під час наради в облдержадміністрації, яку провів 8 квітня заступник голови ОДА Андрій Подорван.

Представники християнських релігійних громад області запевнили, що закликають вірян бути обачними, дотримуватись соціальних дистанцій, не порушувати карантинних обмежень та залишатися вдома за найменших ознак захворювання. Однак до цих закликів дослухаються не всі — люди продовжують відвідувати храми. Тож є небезпідставні побоювання, що під час Страсної седмиці та, тим більше, Великоднього богослужіння скупчення людей у храмах та біля них може становити загрозу для здоров’я людей.

— Усі разом: настоятелі храмів, представники влади та правоохоронних органів маємо донести до людей усвідомлення небезпеки, — зазначив Андрій Подорван. — Кожна людина повинна відчувати відповідальність не лише за своє власне життя, а й за життя своїх близьких та рідних. Адже відсоток випадків, коли людина переносить інфекцію безсимптомно, досить великий.

Заступник голови облдержадміністрації акцентував, що, впроваджуючи карантинні обмеження, держава має на меті, перш за все, збереження життя і здоров’я своїх громадян. При цьому в Україні робиться все, щоб Великодні свята минули не лише радісно, а й безпечно. Трансляцію святкових богослужінь буде організовано на кількох загальнодержавних каналах.

В області, за словами Андрія Подорвана, також ведеться підготовка до прямої трансляції на місцевих телеканалах служб із найбільших чернігівських храмів. Тож всеношну можна подивитися, не виходячи з оселі, тим більше, що й служителі Церкви благословляють на молитву вдома.

Люди, які Великодньої ночі приходили до церкви тільки, щоб освятити кошик зі святковою їжею, також можуть не поспішати до храму. На нараді досягнуто попередньої домовленості про те, що паски будуть освячені на хлібозаводах, у пекарнях та магазинах, де вони і продаватимуться.

Заступник начальника обласного управління поліції Сергій Ігнатьєв наголосив на необхідності виконання вимог постанови КМУ № 211, якою запроваджено обмежувальні заходи для протидії коронавірусу. Нею, зокрема, заборонене перебування в громадських місцях без вдягнутої маски чи респіратора та переміщення групою людей більш ніж дві особи.

Тож іти до церкви компанією цьогоріч не слід, як не варто й відзначати свято у парках, скверах, зонах відпочинку, лісопаркових та прибережних зонах. Поліція стежитиме за дотриманням вимог урядової постанови та відповідно каратиме порушників.

— Цьогорічний Великдень доцільно провести вдома, у колі сім’ї, не наражаючи на небезпеку себе та своїх рідних, — закликав Андрій Подорван — Інакше всі наші 4-тижневі спільні зусилля з дотримання карантину та обмежень, які дуже дорого обходяться громадянам та державі, будуть марними.

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації

Останні новини Чернігівщини

Населення Чернігівської області заборгувало за спожите тепло і гарячу воду понад 244 млн грн

Населення Чернігівської області заборгувало за спожите тепло і гарячу воду понад 244 млн грн 13:30

Попри постійні військові небезпеки і фінансові труднощі, АТ «ОТКЕ» стабільно та надійно забезпечувало жителів 19 територіальних громад послугами, це понад 125 тисяч мешканців.

Переселенці і ветерани війни: що пропонує служба зайнятості 13:15

Продовжуємо інформувати роботодавців, переселенців та ветеранів про можливості та ресурси служби зайнятості. Черговий «круглий стіл» за участю громадян цих категорій, а також представників місцевої влади, служби зайнятості та соціальних партнерів відбувся в Менській міській раді під головуванням директорки Чернігівського обласного центру зайнятості Людмили Ключник.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:53

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій, а саме: 1 аварійну ситуацію на мережах життєзабезпечення, 1 дорожньо-транспортну пригоду та 3 пожежі. Внаслідок цих подій загинула 1 особа та 2 особи постраждали.

єВідновлення: компенсацію за пошкоджене житло отримають ще 39 чернігівців

єВідновлення: компенсацію за пошкоджене житло отримають ще 39 чернігівців 08:37

У рамках державної програми «єВідновлення» компенсацію за пошкоджене житло отримають ще 39 чернігівців.

16 квітня: цей день в Україні і світі

16 квітня: цей день в Україні і світі 08:32

ДЕНЬ 783 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 783 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини