Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 12:33:50

В облраді обговорили перспективи налагодження міжнародного співробітництва Чернігівщини з австралійськими та індійськими партнерами

06.03.2020   11:14Агенцiя

У грудні минулого року обласна рада стала майданчиком для переговорів представників Міжнародного трейд-клубу в Україні та провідних виробників Чернігівщини.

Цей форум ось уже восьмий рік поспіль має на меті активізувати діалог закордонних партнерів із сектором бізнесу в нашій області, інформувати представників дипломатичних представництв про інноваційний потенціал, сприяти розвитку співпраці із підприємствами Сіверського краю, збільшенню товарообігу, створенню спільних підприємств та загалом привабити на Чернігівщину нових інвесторів.

Під час цього заходу, участь в якому взяв і голова обласної ради, були озвучені конкретні пропозиції щодо налагодження міжнародного співробітництва.

4 березня в обласній раді відбулася зустріч голови обласної ради Ігоря Вдовенка із очільником громадської організації «Австралійсько-Українська Ініціатива», координатором Міжнародної коопераційної платформи «Нові Ринки» ICP-33 та керівником двосторонніх ділових проєктів громадської організації "Товариство "Україна-Індія" Геннадієм Кравцем, головою ГО «Товариство «Україна-Індія» Василем Ничипоруком та представницею ГО «Товариство «Україна-Індія» в Чернігові та Чернігівській області Аллою Мукшименко.

Під час розмови обговорювалися перспективи налагодження міжнародного партнерства, сприяння вивченню досвіду місцевих рад закордоном для запровадження передових технологій господарювання, збільшення обмінів, комерційної співпраці та залучення інвестицій в економіку області.

За словами Геннадія Кравця, Міжнародна коопераційна платформа «Нові Ринки» має на меті поглиблення інтеграційних процесів у тісній співдружності із широким колом іноземних державних інституцій, комерційних установ, галузевих та професійних об’єднань.

Протягом 15років цей механізм успішно діє у 33країнах на п’яти континентах за участю і на замовлення майже 500іноземних організацій і компаній, створює нові можливості для багатьох видів діяльності та відкриває ринки для різних галузей економіки.

Програмою Просування «Нові Ринки» на 2020-2021 роки заплановано охопити промоційними інструментами цільові аудиторії та провести тематичні заходи в Австралії, Німеччині, Індії, США, КНР, Бразилії, В’єтнамі, Норвегії, Аргентині, Японії тощо.

Відтак ця фундація висловлює пропозицію щодо налагодження дієвої міжрегіональної інтеграції з Австралією і Індією, а аткож започаткування партнерських відносин з окремими австралійськими адміністративними одиницями та індійськими штатами, реалізації спільних проєктів з цими далекими, але дружніми до України країнами світу.

Як зауважив координатор Міжнародної коопераційної платформи «Нові Ринки», ця організація готовапрезентувати комплексні рішення Програми просування та організувати потужну комунікацію із цільовими групами для досягнення конкретних результатів, зокрема:
·          провести промоційну кампанію, із застосуванням спеціалізованих аудіовізуальних продуктів, щоб на загальному та регіональному рівнях інформувати австралійські та індійські ділові кола і владу про ініціативи та готовність області до діалогу, виявити актуальні напрями кооперації;

·          застосувати переваги Програми для комфортного виходу експортно-орієнтованих підприємств області на ринки країн Азіатсько-Тихоокеанського регіону, залучити ділові і громадські кола до консолідації зусиль для просування коопераційних пропозицій;

·          сприяти трансферу інноваційних технологій та передових методів господарювання в умовах глобалізації, розробці і підписанню змістовних угод економічного та культурного спрямування з декількома австралійськими штатами;

·          забезпечити високий рівень уваги та реагування на пропозиції районів/міст серед максимальної кількості австралійських громадян українського походження, налагодити міцну взаємодію у сферах економіки та культури з активістами громади;

·          задіяти партнерські мережі та заохочувальні заходи для формування тематичних делегацій українців до Австралії/Нової Зеландії, Індії та громадян Австралії та Республіки Індія до області з метою професійних обмінів, втілення інтеграційних переваг, підтримки торгівельних, гуманітарних відносин та інвестиційної діяльності.

Приєднатися до промоційної кампанії і залучити до цього процесу діловий і громадський актив області запрошують і Чернігівську обласну раду.

У свою чергу Ігор Вдовенко зазначив, що це питання буде обговорюватися із депутатами обласної ради. Після проведення відповідних консультацій можна буде виробити спільний алгоритм подальшої взаємовигідної співпраці із залученням громад області. За словами посадовця, обласна рада зацікавлена у розбудові конструктуивного діалогу із закордонними партнерами і готова підтримати взаємовигідні економічні та гуманітрані ініціативи.

Цього ж дня почесні гості відвідали відкриття фотовиставки «Кольори Індії» у Чернігівському обласному художньому музеї імені Григорія Галагана. Захід організовано спільно з громадською організацією «Товариство «Україна-Індія» в рамках святкування Дня Республіки Індії в Україні, присвяченого 70-річчю від дня прийняття Конституції Республіки Індія.

Відділ інформаційного забезпечення та зв'язків з громадськістю виконавчого апарату Чернігівської обласної ради

Останні новини Чернігівщини

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини