Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 28 березня, 15:42:29

Петро Порошенко заявив про політично вмотивовані переслідування

28.02.2020   10:08Агенцiя

Петро Порошенко прибуде у п’ятницю на допит у ДБР – попри те, що справи проти нього політично вмотивовані, а рішення Печерського суду ухвалені із порушенням закону.

Про це п’ятий Президент України, лідер партії «Європейська Солідарність» повідомив у своєму відеозверненні.

«Я прибуду на допит сам, попри те, що ці переслідування – політично вмотивовані.  Попри те, що сьогодні ми отримали рішення Вищого антикорупційного суду, прозоро сформованого за участі міжнародних експертів, яким по суті визнано, що влада віддає незаконні накази щодо мого політичного переслідування», – зазначив Порошенко.

«Влада не здатна дати людям хліба. Тому на завтра режисери 95-го кварталу підготували шоу. За незаконним рішенням суду – і це буде доведено у Європейському суді, яке було замовлено в Офісі президента, вона має забезпечити мою доставку на допит у ДБР в якості свідка. Бо їм потрібне щось гучне, щось феєричне. Щоб відволікти увагу від головного: вони недієздатні і неспроможні відповісти на жоден виклик з тих, що стоять перед країною», – переконаний Петро Порошенко.

Він нагадав, що протягом останніх місяців неодноразово відвідував допити, дав вичерпні письмові покази, які спростовують брехню, яку продукує ДБР.

«Сам перелік справ свідчить про їхній виключно політичний контекст. Це і підписання Мінських угод, які зупинили російський наступ. Націоналізація ПриватБанку, яка врятувала країну від банкрутства. Це і наказ на контрнаступ, завдяки якому було звільнено дві третини окупованого Донбасу. Це і мої дії в грудні 2018 року із захисту територіальної цілісності України в Керченській протоці та на Азові, де правоту України було визнано Міжнародним трибуналом в Гамбурзі», – перераховує Порошенко.
П’ятий Президент також нагадав про так звані «плівки Труби», які доводять – вказівки щодо політичних переслідувань екс-керівник ДБР отримував із Офісу президента.

«Майже рік, як проти мене фабрикують десятки справ. Всі ці титанічні зусилля завершилися великим «пшиком». Нічого не знайшли і певен – не знайдуть. Інакше й бути не може. І як Президент, і як громадянин я завжди дотримувався і дотримуюсь законів», – зазначив Порошенко.

«Справа не в мені. «Європейська Солідарність» є головною європейською і українською опозицією до некомпетентної влади, нездатної дати відсіч російському реваншу. Днями, до речі, підозру оголосили нашому депутату Софії Федині – лише за критику президента», – нагадав лідер партії.
Він зауважив, що тиск і залякування не змінять позиції «Європейської Солідарності» на захист європейського та євроатлантичного вибору.

«Ми сильні, і гідно пройдемо будь-які випробування. Ми не себе захищаємо, а Україну. Бо Україна для нас понад усе», – наголосив Порошенко.

PR

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини