Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 27 липня, 03:05:05

Чернігівська міська рада прийняла політичне решення: медсестер у школах залишать

30.01.2020   16:56Агенцiя

30 січня, на засіданні 50-ї сесії Чернігівської міської ради 7-го скликання один із депутатів подав запит щодо чергування медичних сестер у школах міста.

- Зваживши всі «за» і «проти», ми залишаємо медичних сестер в штаті школи. Оскільки державою зняте відповідне фінансування, і на сьогодні медичні сестри виводяться поза штат управління охорони здоров’я, то ми змінюємо їх фінансування, - повідомив Владислав Атрошенко, Чернігівський міський голова.

За словами міського голови, у майбутньому медичні сестри, які працюватимуть у школах, будуть входити у штат управління освіти міської ради. Раніше зарплата їм виплачувалася за рахунок державної медичної субвенції. Але тепер, коли субвенція на них більше не розповсюджується, ці витрати ляжуть на міський бюджет.  Як відомо, освітня субвенція призначається державою тільки на зарплати педагогічних працівників, а весь технічний персонал шкіл утримується коштом територіальної громади. Аби залишити медсестер, з міського бюджету додатково необхідно буде спрямувати орієнтовно 3 млн грн.

Разом з тим, на думку Владислава Атрошенка, таке рішення більш політичне, ніж раціональне. Адже фактично шкільні медсестри реальної фахової медичної допомоги надавати не будуть, бо, зокрема, не мають права давати дитині жодні ліки.

- Це рішення буде прийняте, щоб не збурювати батьків та вчителів. Фактично для того, щоб директор і вчителі не відчували відповідальності, - зауважив він.

Міський голова нагадав, що в розвинених і більш заможних європейських країнах - до прикладу, в Німеччині чи Австрії - в школах медичних сестер немає. Вони вважають, що необхідність у цьому відсутня. Першу медичну допомогу учням у цих країнах надають або вчителі, або, за потреби, викликають «швидку», яка вже діє фахово.

Прес-служба Чернігівської міської ради

Останні новини Чернігівщини

Чернігівська область — на п'ятому місці в Україні за кількістю пошкоджених через російські обстріли культурних пам’яток

Чернігівська область — на п'ятому місці в Україні за кількістю пошкоджених через російські обстріли культурних пам’яток 12:19

Культурна спадщина є невід'ємною частиною національної ідентичності та історичної пам'яті кожного народу. Вона втілює в собі багатовікові традиції, досягнення мистецтва, архітектури та науки, відображаючи унікальний шлях розвитку суспільства.

У січні-червні 2024 року місцеві бюджети Чернігівщини поповнились на 4,3 млрд гривень податків та зборів

У січні-червні 2024 року місцеві бюджети Чернігівщини поповнились на 4,3 млрд гривень податків та зборів 12:03

У Головному управлінні ДПС у Чернігівській області повідомили, що до місцевих бюджетів усіх рівнів Чернігівської області за січень-червень 2024 року надійшло 4,3 млрд грн від сплати податків і зборів. Із загальної суми в обласний бюджет спрямовано 0,6 млрд грн, решту коштів отримали бюджети територіальних громад.

 Вербування підлітків ворогом для скоєння диверсій: кіберполіція попереджає про небезпеку в інтернеті

Вербування підлітків ворогом для скоєння диверсій: кіберполіція попереджає про небезпеку в інтернеті 10:10

Кіберполіція України інформує про небезпеку вербування російськими спецслужбами для вчинення диверсій, зокрема – підпалів автомобілів українських військовослужбовців.

Медиків Чернігова привітали з професійним святом 10:06

У Чернігові працівників і працівниць закладів охорони здоров’я нагородили з нагоди Дня медичного працівника України, який відзначається 27 липня.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:04

Протягом минулої доби зареєстровано 8 пожеж. Внаслідок цих подій 3 особи постраждало.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини