Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 22:53:46

У Чернігові прийнято нову редакцію Правил благоустрою

24.12.2019   12:55Агенцiя

Нову редакцію Правил благоустрою, забезпечення чистоти, порядку утримання і прибирання вуличних, дворових територій, парків, скверів та додержання тиші в громадських місцях м. Чернігова Чернігівська міська рада 24 грудня затвердила 22 голосами «за».

Правила вступлять у дію з дня їх оприлюднення у друкованому засобі масової інформації.

Контроль за їх дотриманням та виконанням у Чернігові здійснюватиме Комунальне підприємство «Муніципальна варта» Чернігівської міської ради. Воно ж визначене уповноваженим органом з питань виявлення та демонтажу незаконно розміщених обʼєктів. Функції робочого органу з розміщення зовнішньої реклами на території міста Чернігова покладаються на міське управління житлово-комунального господарства.

У новій редакції Правила благоустрою м. Чернігова приведені у відповідність до норм чинного законодавства України, та, у зв’язку з необхідністю врегулювання деяких питань, що виникають на місцевому рівні, доповнені окремими положеннями.

А саме, приведені у відповідність до норм чинного законодавства положення щодо:

    порядку здійснення благоустрою та утримання територій об’єктів благоустрою;
    вимог до впорядкування територій підприємств, установ, організацій та визначення меж утримання прилеглих до них територій;
    утримання зелених насаджень;
    правил використання об’єктів благоустрою власниками (належними користувачами) транспортних засобів;
    додержання тиші в громадських місцях;
    інших вимог щодо благоустрою міста.

Серед нових розділів, якими доповнені Правила:

    порядок розміщення малих архітектурних форм, тимчасових споруд;
    правила розміщення зовнішньої реклами, вивісок та інформаційних табличок;
    порядок здійснення контролю та притягнення до відповідальності за порушення у сфері благоустрою.

У зв’язку з прийняттям нової редакції Правил і унормуванням ними цих питань втратять чинність:

- Рішення міської ради від 31 серпня 2006 року «Про встановлення «Правил благоустрою, забезпечення чистоти, порядку утримання і прибирання вуличних, дворових територій, парків, скверів та додержання тиші в громадських місцях м. Чернігова» (7 сесія 5 скликання) (зі змінами та доповненнями);

- Частина 5 «Правила розміщення зовнішньої реклами на території міста» Тимчасового порядку використання території м. Чернігова, затвердженого рішенням Чернігівської міської ради від 28 грудня 2011 року (16 сесія 6 скликання);

- Рішення Чернігівської міської ради від 29 червня 2017 року № 21/VII-7 «Про затвердження Порядку демонтажу тимчасових (металевих) гаражів на території м. Чернігова».

У прийнятій новій редакції Правил благоустрою частково враховані зауваження і пропозиції від підприємств, установ, організацій та громадян, одержані та розглянуті у встановленому законом порядку під час проходження цим проектом регуляторної процедури. Проект рішення та аналіз його регуляторного впливу були оприлюднені на офіційному web-порталі Чернігівської міської ради за електронною адресою: www.chernigiv-rada.gov.ua у розділі «Регуляторна політика».

Попередні Правила благоустрою, незважаючи на численні зміни та доповнення, внесені з моменту їх прийняття в 2006 році, вже не відповідали чинній законодавчій базі України, а тому об’єктивно не могли регулювати відносини, які виникають у сфері благоустрою м. Чернігова. Окрім того, відсутність чітко встановлених правил, а також чітко встановленого комплексу заходів, необхідних для забезпечення чистоти і порядку у місті, мала своїм наслідком відсутність підстав для застосування мір адміністративного впливу до порушників у сфері благоустрою та неможливість притягнення до адміністративної відповідальності.

Прес-служба Чернігівської міської ради

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини