Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 12:36:07

Українсько-Польська Рада обміну молоддю обговорила пріоритети, бюджет, терміни оголошення нового конкурсу

16.12.2019   11:42Агенцiя

Голова облдержадміністрації Андрій Прокопенко взяв участь у роботі Українсько-Польської Ради обміну молоддю, яка працювала в Чернігові.

Рада була створена у грудні 2015 року відповідно до договору між урядами України та Польщі. Її основне завдання — підтримка співробітництва української та польської молоді задля розбудови дружніх взаємин між народами цих країн.

Українську частину Ради очолює заступник Міністра молоді та спорту України Олександр Ярема, польську — заступник Міністра закордонних справ Республіки Польща Марчін Пшидач.

Вітаючи членів Ради на Чернігівщині, голова облдержадміністрації зазначив, що область має давні й міцні зв’язки з Польщею: торгово-економічні, культурні, у галузях освіти та охорони здоров’я. Обмін молодіжними делегаціями також сприяє їх посиленню.

— Відомий польський письменник, поет та філософ Стані́слав Є́жи Лец казав: «Будуйте мости від людини до людини…», — нагадав Андрій Прокопенко. — І ми з вами такі мости будуємо. Приміром, цього року молоді чернігівці відвідали польські міста Гданськ, Сопот та Гдиню, а їх польські ровесники побували у Чернігові. Цікаві спільні заходи, теми, що хвилюють молодь двох країн, обмін ініціативами – зав’язались партнерські відносини. Крім того, Польща є одним із провідних торгівельних партнерів нашої області. Спільні проекти реалізують Чернігівська облдержадміністрація та Великопольске воєводство. Бажаю, щоб партнерство було плідним та результативним, а мости між нашими країнами були дорогами добрих справ.

Олександр Ярема, який головує у Раді протягом поточного року, поінформував учасників зустрічі про проєкти обміну, реалізовані українською стороною. Серед них — два з Чернігівщини: Ніжинського державного університету імені Миколи Гоголя та Чернігівського обласного молодіжного центру.

Всього ж таких проєктів було 15 з української сторони та 68 — з польської. Їх учасниками стали школярі та студенти, члени неурядових організацій та молодіжних об’єднань, що діють при комунальних чи державних установах не лише у столицях, а й практично в усіх областях України та польських воєводствах.

Обидві сторони Ради відзначили ефективність та корисність реалізованих проєктів, погодились з необхідністю розширювати їх тематику та географію, збільшувати кількість в цілому. Адже такі обміни зближують наші народи, сприяють порозумінню та збереженню добросусідських взаємин між Україною та Польщею.

Українсько-Польська Рада обміну молоддю обговорила також пріоритети, бюджет, терміни оголошення конкурсу наступного року, визначила дати наступних засідань та узгодила план своєї подальшої діяльності.

Конкурс орієнтовно стартуватиме у березні 2020 року. Більш детальну інформацію про його проведення можна буде отримати в Департаменті сім’ї, молоді та спорту Чернігівської ОДА за телефоном (0462) 774-448.

Останні новини Чернігівщини

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини