Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 23 квітня, 11:05:31

Андрій Прокопенко дав доручення розробити План реагування на надзвичайну ситуацію у випадку припинення транзиту газу з Російської Федерації з 1 січня 2020 року

14.12.2019   11:48Агенцiя

Голова Чернігівської ОДА Андрій Прокопенко 13 грудня провів позачергове засідання обласної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.

Основне питання – напрацювання чіткого обласного плану заходів із забезпечення споживачів природним газом у разі припинення транзиту газу Російською Федерацією через територію України. Як відомо, існує загроза припинення транзиту з 1 січня наступного року. Це може призвести до порушення або змін в системі газопостачання.

– Маємо розглянути всі можливі варіанти розвитку подій на випадок зниження тиску в системах газопостачання області. Повинні визначити та відпрацювати алгоритм дій органів влади та відповідних служб, щоб забезпечити стабільну роботу об’єктів критичної інфраструктури, функціонування підприємств, закладів з цілодобовим перебуванням людей, – акцентував Андрій Прокопенко.

Голова ОДА заслухав керівників Чернігівгазу, Облтеплокомуненерго,ТОВ «Технова». Всі вони доповіли, що їх підприємства будуть готові до реагування на можливі форс-мажорні обставини у разі припинення транзиту газу. Такий досвід Україна вже мала у 2009 році. Проведений аналіз тодішніх помилок має упередити їх повторення знову. До того ж, перехід багатьох закладів соціальної сфери на альтернативі джерела енергопостачання має забезпечити стабільну ситуацію в області.

Очільник області поставив завдання – всім структурним підрозділам ОДА та службам невідкладно розробити План реагування на надзвичайну ситуацію у випадку припинення транзиту газу.

Ще одне питання, яке розглянула обласна комісія, – стан утримання зовнішніх джерел протипожежного водопостачання населених пунктів області. Мова йшла про вжиття всіх необхідних заходів, щоб оснащення і підготовки рятувальних служб відповідали сучасним вимогам. Так, перевірками виявлено, що в області із 4845 пожежних гідрантів 258 мають недоліки, їх експлуатація неможлива. Лише у Чернігові несправні 181 із 1850 пожежних гідрантів, інформує Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації.

Останні новини Чернігівщини

«Ваш родич потрапив у біду»: на Прилуччині пенсіонерка повірила шахраям та втратила 30 тисяч гривень

«Ваш родич потрапив у біду»: на Прилуччині пенсіонерка повірила шахраям та втратила 30 тисяч гривень 11:01

Поліцейські закликають громадян бути обережними у телефонних розмовах з незнайомцями та не поспішати виконувати їх вказівок пов’язаних з переведенням коштів.

25-річчя Академічного симфонічного оркестру “Філармонія” 10:39

“Любов до гармонії” — це не просто смисл слова “філармонія”. Це, певним чином, спосіб існування, який визначає сутність музичного колективу.

Безпека, захист та ситуація на кордоні. Сергій Деденко назвав основні питання для прикордонних громад 09:34

Громади України, які межують з Російською Федерацією, наразі потребують вирішення низки питань. Серед них безпекове середовище, захист обʼєктів енергетики та майбутнє двадцятикілометрової зони.

 Чернігівські поліцейські відкрили кримінальне провадження за спробу нетверезого водія відкупитися від відповідальності

Чернігівські поліцейські відкрили кримінальне провадження за спробу нетверезого водія відкупитися від відповідальності 09:23

Поліцейські відділу реагування патрульної поліції Чернігівського райуправління викрили 45-річного водія позашляховика, який керував транспортом у нетверезому стані.

«Працевлаштування переселенців та ветеранів війни – один із пріоритетів роботи служби зайнятості» 09:22

Так на «круглому столі», що відбувся днями в Бобровицькій міській раді, сказав заступник директора – начальник управління матеріально-технічного забезпечення та закупівель Чернігівського обласного центру зайнятості Вячеслав Бєлогура.