Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 19 березня, 07:11:33

Відбулося засідання позачергової 61 сесії Ніжинської міської ради

10.10.2019   12:13Агенцiя

9 жовтня під головуванням міського голови Анатолія Лінника відбулася позачергова 61 сесія Ніжинської міської ради VII скликання, у роботі якої взяв участь депутат обласної ради Валерій Гавриленко та 21 зареєстрований депутат міської ради, представники громадської ради, жителі міста та ЗМІ.

На розгляд сесії було винесено 1 звернення та 3 проекти рішень, які стосувалися бюджетних питань і відповідно до Регламенту міської ради попередньо розглядалися на засіданнях постійних депутатських комісій, а також різне:
1. Про Звернення до Президента України та до Верховної Ради України.
2. Про передачу в оперативне управління нерухомого майна.
3. Про виключення з переліку об’єктів комунальної власності Ніжинської міської об’єднаної територі альної громади, що підлягають приватизації, нежитлову будівлю «лазня», яка розташована за адресою: м.Ніжин, вулиця Козача,3.
4. Про припинення приватизації та відміну електронного аукціону з продажу об’єкта малої приватизації, що належить до комунальної власності Ніжинської міської об’єднаної територіальної громади, нежитлової будівлі «лазня», яка розташована за адресою: м.Ніжин, вулиця Козача,3.
5.Різне.

На початку сесійного засідання депутати одноголосно ухвалили Звернення до Президента України Володимира Зеленського та Верховної Ради України щодо недопущення реалізації так званої «формули Штайнмайєра», яка є неприхованою здачею національних інтересів і початком капітуляції України у російсько-українській війні. Погодили також надіслати копії відповідного звернення  мажоритарному депутату по №209 округу - Валерію Зубу та до Обласної ради.

Всі проекти рішень порядку денного були одноголосно підтримані депутатами.

У "різному" присутні обговорили питання щодо екологічної ситуації в місті (викиди СТОВ «Дружба Нова»).  На території міста осідає пил червоного відтінку, відчувається спецефічний запах. Особливого занепокоєння викликає той факт, що від забруднення повітря страждають діти дошкілних навчльних закладів та загальноосвітніх шкіл, що знаходяться в прилеглому районі. Депутати одноголосно підтримали звернення до Міністерства охорони здоров'я України, обласної прокуратури та місцевої прокуратури.  

Наприкінці засідання громадські активісти міста звернулися до міської ради щодо врегулювання питання безпритульних тварин по місту. Міський голова надав протокольне доручення запросити представника ініціативної групи на засідання постійної депутатської комісії міської ради з майнових та житлово-комунальних питань, транспорту, зв’язку та охорони навколишнього середовища для розгляду питань щодо відлову, стерилізації та утримання безпритульних тварин.

Сесія завершила роботу, розглянувши всі питання порядку денного та прийнявши відповідні рішення.
 

Останні новини Чернігівщини

Рятувальники 179 разів залучались до ліквідації пожеж та надзвичайних подій

Рятувальники 179 разів залучались до ліквідації пожеж та надзвичайних подій 12:34

Упродовж минулого тижня (з 11 по 18.03.2024) щоденно в підрозділах Головного управління ДСНС України у Чернігівській області перебувало на цілодобовому чергуванні 201 чоловік особового складу та 72 одиниці спеціальної техніки

Книжкові подарунки від Українського ПЕН!

Книжкові подарунки від Українського ПЕН! 12:28

15 березня до Чернігівської ОУНБ імені Софії та Олександра Русових завітали представники Українського ПЕН з чудовими книжковими подарунками!

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 12:24

Протягом минулої доби зареєстровано 28 небезпечних подій, а саме: 2 дорожньо-транспортні пригоди та 26 пожеж. Внаслідок цих подій загинули 2 особи та 2 особи постраждали.

 Поліція Чернігівщини розслідує обставини смертельних ДТП за участю мототранспорту

Поліція Чернігівщини розслідує обставини смертельних ДТП за участю мототранспорту 10:22

Впродовж минулої доби у Чернігівській області сталися дві дорожньо-транспортні пригоди за участю водіїв мототранспорту, в результаті яких двоє людей загинуло та двоє зазнали травм.

Топ-10 вакансій з найвищою заробітною платою

Топ-10 вакансій з найвищою заробітною платою 10:13

Навіть у період воєнного стану на Чернігівщині є роботодавці, які пропонують роботу з гідною зарплатою. Кому і скільки готові платити?

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини