Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 18 квітня, 18:09:54

Про Перспективний план Чернігівщини. ВІДЕО

12.09.2019   09:04Агенцiя

11 вересня Чернігівський Центр розвитку місцевого самоврядування Програми «U-LEAD з Європою» провів публічний захід «Перспективний план Чернігівщини в розрізі створення спроможних ОТГ та переформатування районів».

Децентралізація – це реформа, визнана експертами та аналітиками найуспішнішою в Україні. Для повномірної її реалізації необхідно завершити формування ефективної системи місцевого самоврядування в країні. А це вимагає проведення ще одного етапу – завершення створення спроможних адміністративно-територіальних одиниць базового рівня – громад, сформувати нові субрегіональні адміністративні утворення – райони, завершити перерозподіл повноважень між органами державної влади і місцевим самоврядуванням.

На заході обговориди та висловили свою позицію щодо таких питань:
1. Формування моделі адміністративно-територіального устрою базового та субрегіонального рівня Чернігівської області.
2. Критерії формування адміністративно-територіальних одиниць субрегіонального (районного) рівня. Пропозиції Міністерства регіонального розвитку.
3. Які аргументи та критерії слід враховувати при формуванні адміністративно-територіальних одиниць Чернігівщини.

Під час зустрічі представники органів місцевого самоврядування, місцевих рад і адміністрацій та експерти обговорили формування моделі адміністративно-територіального устрою базового та субрегіонального рівня Чернігівської області; критерії формування адміністративно-територіальних одиниць субрегіонального (районного) рівня.

Також розглянули, які аргументи та критерії слід враховувати при формуванні адміністративно-територіальних одиниць Чернігівщини.

Було зазначино, що робота з планування майбутнього територіального устрою областей вже триває. Чернігівська область має законопроект від народних депутатів щодо поділу на райони. У грудні 2018 року Чернігівський ЦРМС проводив конференцію на тему реформування районного рівня. У липні 2019 були оприлюднені пропозиції Уряду щодо змін меж районів в Чернігівській області. На данному етапі напрацьовуються зміни до перспективного плану формування громад області.

На відео фрагмент виступу директорки Чернігівського Центру розвитку місцевого самоврядування Ірини Кудрик.

Останні новини Чернігівщини

 150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні

150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні 17:03

Наш регіон – один із 8 в Україні, який, відповідно до рішення Кабінету Міністрів України, отримає кошти від держави на облаштування безпечних умов у закладах освіти.

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування 16:54

Театральний „Фестиваль взаємності“ об’єднає чеських та українських митців у п’яти містах України. ǿетою фестивалю є поєднання культурних наснаг Чеської Республіки та України через мистецьке вираження та підтримку діалогу й взаєморозуміння серед митців обох країн.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:04

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій техногенного та природного характеру, а саме: 1 дорожньо-транспортна пригода та 4 пожежі. Внаслідок цих подій 1 особа постраждала. Внаслідок ракетного обстрілу травмовано 77 осіб, з них 4 дитини, підтверджено загибель 18 осіб.

У Чернігові завершено пошуково-рятувальну операцію на місці ворожої атаки 09:59

Станом на ранок 18 квітня відомо вже про 18 загиблих людей, постраждали 78 осіб, з них 4 дітей.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини