Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 03:44:54

Після наступних місцевих виборів Деснянську та Новозаводську районні ради не утворюватимуть

29.08.2019   12:00Агенцiя

Відповідне рішення 29 серпня прийняли депутати Чернігівської міської ради.

- До кінця цієї каденції Деснянська та Новозаводська районні ради працюватимуть. А вже далі у робочих групах опрацюємо переведення функціоналу управлінь та служб. Прогнозуємо, що зросте навантаження на виконком, кількість питання збільшиться. Всі соціальні служби , всі напрямки послуг для людей - все це залишиться. Можливо навіть дещо підвищиться керованість процесів, наблизимо владу до людей. Що стосується фахівців, які працюють у цих радах, то ми виважено підійдемо до цього питання, кращих будемо намагатись працевлаштувати в міську раду та в структурні підрозділи, - наголосив Владислав Атрошенко.

В обговоренні цього питання звучали аргументи «ЗА» і «ПРОТИ». Опісля 28-а голосами «ЗА» рішення прийнято. Відтак, після наступних місцевих виборів Деснянську та Новозаводську районні ради не утворюватимуть.

Як відомо, рішення про неутворення районних рад вдруге виносять на розгляд сесії. На червневій сесії питання зняли з розгляду. За дорученням міського голови 9 серпня провели відповідне публічне обговорення. Цей захід широко анонсувався у ЗМІ, його могли відвідати і висловити свою думку всі бажаючі та ЗМІ.

Представники міських служб під час обговорення цього питання запевнили, що містяни не відчують жодних незручностей у питанні отримання муніципальних послуг. Це стосується як напрямку соціального захисту, так і видачі різноманітних довідко та дозволів. Управління праці та соціального захисту населення, районні служби у справах дітей та територіальні центри соціального обслуговування населення залишаться на своїх місцях, у тих же приміщеннях і з тим же обсягом функцій. Люди зможуть приходити туди, куди вони звикли, і обслуговуватися там як і раніше.

Також не відчують незручностей ті, хто звертався до службовців районних рад. Їх функції виконають фахівці профільних управлінь міської ради.

Що стосується економії, то за даними Управління фінансів міської ради зменшення витрат на утримання чиновників та приміщень складе від 15 до 21 млн грн. На думку міського голови Владислава Атрошенка, вивільнені таким чином кошти варто направити на важливі для міста речі. Частину цих коштів - до 8 мільйонів - спрямують для облаштування та ремонтів каналізації у приватному секторі. Ще 2 мільйони - на преміювання працівників управлінь соціального захисту, які продовжать працювати для обслуговування громадян. І решту може бути витрачено на нагальні потреби у сфері освіти та медицини, пповідомила прес-служба Чернігівської міської ради.

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини