Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 16 квітня, 12:16:32

ЦВК розглянула окремі питання діяльності ОВК ОВО № 210

16.08.2019   15:54Агенцiя

16 серпня після перерви Комісія продовжила свою роботу в режимі засідання.

ЦВК розглянула окремі питання діяльності окружної виборчої комісії одномандатного виборчого округу № 210.

Як повідомлялося, Комісія на своєму засіданні 15 серпня 2019 року прийняла рішення про зобов’язання зазначеної ОВК розглянути питання про внесення змін до встановлених підсумків голосування виборців в цьому ОВО в порядку, передбаченому виборчим законодавством та з урахуванням рішення Шостого апеляційного адміністративного суду від 14 серпня 2019 року, яке набрало законної сили.

Окрім того, ОВК ОВО № 210 мала скласти відповідний протокол про підсумки голосування в цьому окрузі з поміткою "Уточнений" та транспортувати його до ЦВК не пізніше 12 години 16 серпня 2019 року. Однак це рішення Комісії вказаною ОВК виконано не було.
Відтак, ЦВК встановила грубе порушення зазначеною окружною виборчою комісією Конституції та законів України, що полягає у бездіяльності щодо виконання нею визначеного Законом України "Про вибори народних депутатів України" та рішенням Комісії від 15 серпня 2019 року обов’язку встановити підсумки голосування в ОВО № 210 з урахуванням відповідного судового рішення, та достроково припинила повноваження всього її складу.

При цьому суб’єкти подання, за поданнями яких до складу вказаної ОВК було включено осіб, повноваження яких достроково припинено, можуть не пізніше 16 години 18 серпня 2019 року внести подання до ЦВК щодо кандидатур для включення до складу цієї комісії.
Також ЦВК визначила, що повноваження ОВК ОВО № 210 стосовно встановлення підсумків голосування в цьому окрузі на позачергових виборах народних депутатів України 21 липня 2019 року здійснюватиме Центральна виборча комісія.

Водночас Комісія ухвалила рішення звернутись до Національної поліції України для забезпечення збереження виборчої документації зазначеної ОВК до сформування її нового складу та реагування згідно з законом.

Рішенням Чернігівського окружного адміністративного суду від 10 серпня 2019 року, яке залишено без змін постановою Шостого апеляційного адміністративного суду від 14 серпня 2019 року, визнано протиправними дії ОВК ОВО № 210 по складанню протоколу про підсумки голосування в цьому окрузі з позначкою "Уточнений", складеного комісією 6 серпня 2019 року, та зобов’язано зазначену ОВК визнати недійсним голосування на виборчій дільниці № 740243 вказаного ОВО.

ЦВК постановою від 16 серпня 2019 року № 1877 визначила, що повноваження цієї окружної виборчої комісії щодо встановлення підсумків голосування в ОВО № 210 на позачергових виборах народних депутатів України 21 липня 2019 року здійснюються Центральною виборчою комісією.

Відтак, Комісія, на виконання судового рішення, визнала недійсним голосування на вищезазначеній виборчій дільниці. А також постановила скласти протокол ЦВК про підсумки голосування в ОВО № 210 на позачергових виборах народних депутатів України 21 липня 2019 року, врахувавши у ньому відомості, зазначені у пунктах 1 – 8 протоколу вказаної ОВК про повторний підрахунок голосів виборців на цій виборчій дільниці, складений зазначеною комісією 6 серпня 2019 року, відобразивши в решті пунктів протоколу Комісії щодо зазначеної виборчої дільниці відомості з урахуванням визнання голосування на ній недійсним.

Останні новини Чернігівщини

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:53

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій, а саме: 1 аварійну ситуацію на мережах життєзабезпечення, 1 дорожньо-транспортну пригоду та 3 пожежі. Внаслідок цих подій загинула 1 особа та 2 особи постраждали.

єВідновлення: компенсацію за пошкоджене житло отримають ще 39 чернігівців

єВідновлення: компенсацію за пошкоджене житло отримають ще 39 чернігівців 08:37

У рамках державної програми «єВідновлення» компенсацію за пошкоджене житло отримають ще 39 чернігівців.

16 квітня: цей день в Україні і світі

16 квітня: цей день в Україні і світі 08:32

ДЕНЬ 783 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 783 RUSSIAN AGRESSION

Прокуратура на захисті інтересів держави у сфері охорони і збереження територій та об’єктів природно-заповідного фонду в умовах воєнного стану 17:11

Козелецькою окружною прокуратурою встановлено порушення інтересів держави під час використання земель природно-заповідного та лісового фондів, а саме земель регіонального ландшафтного парку «Міжрічинський», який є одним із найбільших природних парків України за площею – майже 79 тис. га та розташований на півночі країни між річками Дніпром та Десною на території Чернігівської області.

Ритм сучасності — проєкт “Jazz-Куліса” 17:07

13 квітня 2024 року бенд “BissQuit” знову зустрівся з шанувальниками джазу в межах проєкту “Jazz-Куліса”. В єдиному творчому просторі — на сцені Чернігівського обласного філармонійного центру — музиканти і глядачі разом поринули в атмосферу музики, що вивільняє зазвичай втаємничені емоції в кожного причетного до неї.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини