Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 18 квітня, 04:36:33

Відбулося засідання чергової 58 сесії Ніжинської міської ради

08.08.2019   09:31Агенцiя

7 серпня під головуванням міського голови Анатолія Лінника відбулася 58 сесія Ніжинської міської ради VII скликання, у роботі якої взяли участь 24 зареєстровані депутати, керівники комунальних підприємств, структурних підрозділів та виконавчих органів міської ради, представники громадської ради, жителі міста та ЗМІ.

На розгляд сесії було винесено 27 проектів рішень, які відповідно до Регламенту міської ради попередньо розглядалися на засіданнях постійних депутатських комісій.

Перед початком розгляду порядку денного голова постійної комісії міської ради з питань регламенту, депутатської діяльності та етики, законності, правопорядку, антикорупційної політики, свободи слова та зв’язків з громадськістю Олег Щербак попередив присутніх депутатів щоб вони звернули уваги на  виникнення можливого конфлікту інтересу  під час прийняття рішень.

Одним з головних питань порядку денного було прийняття рішення «Про внесення змін до рішення міської ради VII скликання від 16 січня 2019 року №7-50/2019 «Про міський бюджет м.Ніжина на 2019 рік»». Відповідно до рішення, станом на 01.08.2019 р., бюджет міста отримав  191,0  млн. грн. власних та закріплених доходів, або 108,5%. Прогнозований показник по доходах перевиконаний на 14,9 млн. грн. Фінансове управління запропонувало провести збільшення доходної і видаткової частин бюджету на суму отриманого перевиконання – на 14 891 800  грн. Враховуючи дефіцит коштів до кінця року на виплату заробітної плати працівникам бюджетних установ та на енергоносії,  направили на захищені статті видатків 7,0 млн. грн. Відповідно до пропозицій на сесії було виділено додаткові кошти на фінансування соціальних і медичних програм, а решту коштів розподілено на виконання звернень керівників установ та підприємств з урахуванням нагальності та важливості заявлених потреб.

Під час розгляду  проекту «Про внесення змін до п.5 Положення про Раду підприємців при Ніжинській міській раді затвердженого рішенням Ніжинської міської ради Чернігівської області від 15 липня 2016 року №7-13/2016 «Про затвердження Положення про Раду підприємців при Ніжинській міській раді» міський голова Анатолій Лінник наголосив, що до складу Ради підприємців повинні входити сумлінні платники податків, які мають оформлених найманих працівників, а також сплачують податки до місцевого бюджету.

Депутати прийняли ряд важливих ріщень для громади, які стосуються присвоєння адрес. Відтепер відділ містобудування та архітектури буде розглядати заяви про присвоєння та зміну адреси об’єктів будівництва та об’єктів нерухомого майна, розташованих на території населених пунктів Ніжинської міської об’єднаної територіальної громади, а також додані до них документи, приймати рішення про присвоєння та зміну адреси об’єктів будівництва, об’єктів нерухомого майна,  розташованих на території населених пунктів Ніжинської міської об’єднаної територіальної громади. Начальник відділу - головний архітектор у межах компетенції затверджуватиме (скасовуватиме) містобудівні умови та обмеження для проектування об’єктів будівництва, або надаватиме відмову в їх наданні; буде присвоювати та змінювати адреси об’єктів будівництва, об’єктів нерухомого майна,  розташованих на території населених пунктів Ніжинської міської об’єднаної територіальної громади.

На засіданні депутатами міської ради були розглянуті та прийняті ряд рішень щодо земельних питань та оренди майна комунальної власності Ніжинської міської об'єднаної територіальної громади.

Розглядаючи проекти рішень, які стосувалися зменшеного розміру орендної плати, депутати протокольно зауважили, що ті суб’єкти господарювання, які отримали пільги, повинні звітувати міській раді про виконання робіт по поліпшенню орендованого майна.

У різному депутати одноголосно підтримали звернення до голови госпітальної ради Ніжинського госпітального округу Федора Олексійовича Тодоріка щодо врегулювання проблемних питань діяльності госпітального округу. Крім запланованих, також розглянули ряд інших важливих питань життєдіяльності громади. Зокрема, обговорили звернення та пропозиції депутатів щодо встановлення парковки для волосипедів біля колгоспного ринку, розміщення гаражних кооперативів на території міста, ремонту даху у багатоповерхових будинках, благоустрій, тощо.

Останні новини Чернігівщини

Удар по Чернігову. Інформація станом на 14.00

Удар по Чернігову. Інформація станом на 14.00 15:02

О 09 год. 03 хв. 17 квітня ворогом здійснено ракетний обстріл території міста Чернігова. Сталося пряме влучання в будівлю соціальної інфраструктури.

Увага! Тимчасові зміни у русі громадського транспорту! 12:27

Тролейбусні маршрути № 10 та №11 тимчасово (до усунення наслідків ракетного удару) не працюватимуть.

Вранці 17 квітня росіяни завдали 3 ракетних ударів по Чернігову. 12:18

"Наразі триває пошуково-рятувальна операція. Зараз вже можу казати про 9 загиблих, вбитих російськими терористами. Більше 20 поранених", - сказав в інтерв'ю телеканалу 1+1 начальник Чернігівської ОВА Вʼячеслав Чаус.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 08:45

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій, а саме: 4 пожежі та 1 аварійну ситуацію на мережах життєзабезпечення. Внаслідок цих подій загинула 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини