Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 28 березня, 22:15:38

Вибори в області мають відбутися чесно, прозоро, законно

17.07.2019   10:32Агенцiя

Робота в округах кандидатів-мажоритарників, їх протистояння та не завжди чесні технології, які, якщо не упередити, можуть призвести до відкритих конфліктів, підкуп виборців, небажання подекуди представників виборчих комісій працювати відкрито та контактувати зі спостерігачами — ці та інші особливості кампанії з позачергових виборів до Верховної Ради України обговорили на нараді в облдержадміністрації.

Виконувачка обов’язків голови облдержадміністрації Ірина Соломаха наголосила, що спільні скоординовані зусилля органів влади, правоохоронців та громадськості мають бути спрямовані на забезпечення права кожного виборця віддати свій голос за обраного кандидата та партію.

Для цього у шести округах області працюють окружні виборчі комісії, утворена 1091 дільнична комісія, куди передані попередні списки виборців та іменні запрошення. Уточнені списки на місцях отримають 18-го, а виборчі бюлетені — 18 та 19 липня.

Координатор у Чернігівській області Громадянської мережі «ОПОРА» Наталія Висіканець звернула увагу присутніх на необхідність забезпечити доступність виборчих дільниць для осіб з інвалідністю та людей похилого віку. Адже далеко не кожен з них погоджується голосувати на дому, багато хто самостійно добирається до місця волевиявлення, щоб особисто побувати у центрі подій.

Керівник ГО «Чернігівський центр прав людини» Олександр Підгорний акцентував на великій кількості «чорного піару», якою відзначаються нинішні вибори, випадках підкупу виборців та проведення передвиборчої агітації з порушенням законодавства. Ці факти зафіксовані громадськими активістами та передані на розгляд правоохоронних органів.

За інформацією заступника начальника управління превентивної діяльності Головного управління Національної поліції в області Євгена Чепи, про порушення виборчого законодавства до поліції надійшло 142 заяви, складено 13 відповідних протоколів.

Для оперативного реагування на випадок правопорушень безпосередньо у день виборів у кожному з округів створено мобільні групи, у тому числі й зі спецпідрозділів МВС.

— Вибори в області мають відбутися прозоро та законно. Ми повинні забезпечити право кожного мешканця Чернігівщини безперешкодно здійснити своє волевиявлення, — підсумувала Ірина Соломаха.

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини