Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 28 березня, 18:34:04

За рахунок впровадження енергоефективності українці суттєво можуть зменшити свої витрати за теплову енергію, - Володимир Ткаченко

16.07.2019   12:44Агенцiя

Впровадження енергоефективних заходів у багатоповерхових житлових будинках дозволить їх мешканцям суттєво зменшити нарахування за житлово-комунальні послуги.

Останній рік я працюю проректором в КНУБА (Київський національний університет будівництва і архітектури), який є флагманом з підготовки фахівців з енергозбереження і енергоефективності. Свої знання й досвід планую впроваджувати у Чернігові.

На цьому у програмі «Вечеря на Свободі» на радіо SVOBODA.FM наголосив кандидат у народні депутати Верховної Ради України по 205 ВО Володимир Ткаченко.

«Шлях до зменшення комунальних платежів можливий тільки за рахунок скорочення обсягу енергоспоживання і впровадження енергоефективних заходів. В Україні близько 70% житлового фонду, а це близько 40 тис багатоповерхівок, потребують модернізації, тобто утеплення зовнішніх стін, заміни застарілих вікон, модернізації мереж опалення та гарячого водопостачання, встановлення індивідуального опалення. Якщо порахувати споживання, а це приватний сектор і багатоквартирна забудова —  18 мільйонів кубометрів природного газу на рік. Якщо ми навчимося опалювати і освітлювати свої помешкання хоча б так, як у Польщі, то зможемо зменшити споживання до 11 млрд кубометрів», - зазначив Володимир Ткаченко.

За його словами, досвід впровадження енергоефективних заходів в Київській і Полтавській областях показав, що мешканці багатьох багатоповерхівок можуть зменшити своє енергоспоживання і сплачувати в опалювальний сезон не 32 грн за квадратний метр житла, а в 2,5-4 рази менше, в залежності від типу будівлі. 

PR

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини