Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 01:13:14

Корупціонерів керівників ОТГ треба знімати з посад, – депутат Максим Микитась

09.07.2019   09:18Агенцiя

Об’єднані громади повинні отримати більше ресурсів для розвитку й навчитися ними користуватися. При цьому людям треба дати змогу відкликати голів ОТГ, які показали погану роботу, були спіймані на корупції і втратили довіру, вважає народний депутат Максим Микитась.

«Ми працюємо пліч-о-пліч із громадами Чернігівщини. Я хочу подякувати більшості представникам ОТГ, які ефективно щодня трудяться на благо громад, на благо людей. Знаємо їхні досягнення і їхні проблеми. З одного боку, їм бракує ресурсів для розвитку. З іншого – потрібно більше знань для того, щоб ефективно використати ті можливості, які є. Як депутат, що знає, як працюють бюджети різних рівнів, я допомагаю, чим можу. І в найближчі роки ця робота буде посилена», – каже Максим Микитась.

На думку народного депутата, одне з неврегульованих питань у децентралізації – відкликання дискредитованих голів ОТГ. Яскравим прикладом цього є ситуація в Любецькій ОТГ з його головою Сергієм Пінчуком.

«Місцеві жителі не перший місяць добиваються відставки свого голови Сергія Пінчука. Він не лише погано виконує свої обов’язки, але й блокує всі ініціативи, які могли б зробити життя людей кращим. Громада зібрала підписи за його зняття, але ні в Чернігові, ні в Києві справедливості не добилася. Думаю, це питання має бути врегульоване законодавчоі в наступному парламенті обов’язково буде мноюпорушене», – зазначає Максим Микитась.

За час роботи Сергія Пінчука в Любецькій ОТГ закрили відділення банку, школу, лікарню, стаціонар для літніх людей. Без ремонту розвалюютьсяшколи й садки.

«Я не можу стояти осторонь проблем людей, а тому завжди відкритий, готовий вислухати представників громади. Моє завдання – допомагати людям і захищати їх. Оскільки їм нема, де правди шукати у своїй громаді. Так мене виховали батьки: за справедливість треба боротися», – наголошуєМаксим Микитась.

За підсумками анкетування жителів області депутат Максим Микитась склав план розвитку Чернігівщини,у якомупередбачено окремий напрям з подальшої підтримкимісцевих громад. Передусім кожна ОТГ має бути забезпечена освітніми, медичними закладами, транспортом та адміністративними послугами, вважає депутат.

Наприклад, уже зараз заініціативи Максима Микитася в Іванівці Чернігівського району триває будівництво масштабного проекту – Центру надання адміністративних послуг (ЦНАПу). У будівлі також розміститься поліція і місцеві рятувальники.

«Чимало ОТГ розташовані далеко від міст. ТомуЦНАПи для них мають велике значення, оскільки дають змогу отримувати довідки та документи швидше і без хабарів», – вказує Максим Микитась.

Нагадаємо, за даними соціологів, народний депутат Максим Микитась лідирує за рівнем довіри в області. Йому готові віддати свій голос понад 65% людей. 

Андрій Бажай

PR

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини