Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 28 березня, 13:29:40

На Чернігівщині 2 політичні партії розмістили білборди без вихідних даних

20.06.2019   07:59Агенцiя

На Чернігівщині спостерігачі ОПОРИ зафіксували у виборчому окрузі №210 (м. Прилуки) 4 рекламні щити з символікою двох політичних партій. Три з них з написами «Аграрна партія іде в парламент», один білборд з гаслом «Обирай НАТО і ЄС. Долучайся. Європейська солідарність».

17 червня спостерігачка ОПОРИ звернулася до Прилуцького відділу ГУ Національної поліції в Чернігівській області з заявою про те, що у місті Прилуки по вулицях Київській, 265 (навпроти Іванівської церкви), Київській, 178 (біля Агротехнічного коледжу), Київській, 214 (біля Прилуцької державної податкової інспекції) та Вокзальній, 19 розміщені білборди без вихідних даних з агітаційними матеріалами політичних сил «Аграрна партія» та «Європейська солідарність», таке розміщення може містити ознаки адміністративного правопорушення у випадку, якщо партія буде визнана суб’єктом виборчого процесу.

Як зазначила радниця з юридичних питань Громадянської мережі ОПОРА Ольга Коцюруба, на сьогодні існує певна складність з визначенням моменту закріплення за партією статусу суб’єкта виборчого процесу. З одного боку стаття 12 Закону про вибори народних депутатів визначає суб’єктом виборчого процесу партію, що висунула кандидата в депутати, проте закон не визначає чи моментом набуття такого статусу є проведення з’їзду чи факт реєстрації кандидатів в ЦВК. Громадянська мережа ОПОРА звернулася за роз'ясненням до Центральної виборчої комісії, проте слід зауважити, що більш обґрунтованою виглядає позиція, щодо прив’язки до моменту реєстрації в ЦВК, адже партії можуть відмовити в реєстрації, а тоді сам факт проведення з’їзду не буде мати юридичного значення. Спостерігачі повідомили поліцію для з'ясування чи є має місце  факт порушення та для можливого реагування на нього.

Як зазначила координаторка спостереження Громадянської мережі ОПОРА за виборами в Чернігівській області Наталія Висіканець відповідно до ч. 3 ст. 68 Закону «Про вибори народних депутатів України», «політична реклама - це розміщення або поширення матеріалів передвиборної агітації за допомогою рекламних засобів. До політичної реклами належить також використання символіки або логотипів партій - суб'єктів виборчого процесу, а так само повідомлення про підтримку партією - суб'єктом виборчого процесу або кандидатом у депутати видовищних чи інших публічних заходів або привернення уваги до участі у таких заходах партії - суб'єкта виборчого процесу чи певного кандидата у депутати. Реклама друкованих видань (газет, журналів, книг), інших товарів та послуг з використанням прізвищ чи зображень (портретів) кандидатів, назв чи символіки партій - суб'єктів виборчого процесу також є політичною рекламою».

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини