Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 13:43:00

Створення Понорницької громади на фінішній прямій

18.06.2019   15:53Агенцiя

20 червня на сесіях Понорницької селищної та Вербівської сільської рад розглядатимуть проект рішення про добровільне об'єднання в Понорницьку ОТГ.

Про це повідомив Понорницький селищний голова Петро Василець під час виїзної консультації Чернігівського регіонального відділення Асоціації міст України до Понорниці. Участь у заході також взяли члени виконавчого комітету, Вербівський сільський голова Віктор Залозний та депутат обласної ради Володимир Селянський.

Присутніх, зокрема, цікавили питання формування бюджету майбутньої громади, державної фінансової підтримки ОТГ. Говорили також про механізми надання освітніх, медичних, культурних та соціальних послуг у громаді.

Як відомо, 10 червня громада отримала позитивний висновок ОДА про відповідність проектів рішень щодо створення Понорницької ОТГ Конституції та законам України.

"Після сесійного затвердження проектів документів Понорницька селищна рада ініціюватиме перед ОДА клопотання до ЦВК про призначення перших місцевих виборів. Тож сподіваємось, що з наступного року новостворена Понорницька ОТГ зможе відчути всі переваги децентралізації", - зазначив консультант з бюджетних питань ЧРВ АМУ Микола Силенко.

Зважимо, раніше Понорниця зверталася з пропозицією об'єднання до Вербицької, Деснянської, Крисківської, Мезинської, Покошицької, Розльотівської та Радичівської сільських рад. Створити громаду з центром у смт Понорниця виявили бажання Верба, Радичів і Мезин. Проте дві останні поки не мають такої можливості, оскільки ряд інших громад, які відмовилися, "відрізають" їх територіально. Тобто, у перспективі фінансова самостійність і додаткові повноваження новоствореної громади можуть стимулювати їх до приєднання в ОТГ.

Як відомо, за Перспективним планом у Коропському районі має бути дві громади - з центром у Коропі та Понорниці. Перша функціонує з грудня 2016 року, повідомило Чернігівське РВ АМУ.

Останні новини Чернігівщини

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини