Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 12:39:50

Наталія Романова: Дитячий заклад оздоровлення і відпочинку має використовуватися за призначенням

08.06.2019   09:00Агенцiя

Цьогорічна оздоровча кампанія вже стартувала. На Чернігівщині школярам свої двері відкрили 449 таборів з денним перебуванням, наметове містечко, обласна літня школа для обдарованих та талановитих дітей, три позаміські дитячі заклади оздоровлення і відпочинку («Дивосвіт» та «Юний турист» у Чернігівському районі, «Веселка» у Прилуцькому).

На жаль, мережа позаміських дитячих закладів оздоровлення та відпочинку працюватиме не на повну: із 27 наявних не функціонуватимуть 8 закладів приватної форми власності та 3 комунальної.

Чому склалася така ситуація та як завадити подальшому скороченню мережі, обговорили представники органів влади та керівники непрацюючих закладів на тематичній нараді в облдержадміністрації, яку провела заступник голови Чернігівської ОДА Наталія Романова.

Причини того, що заклади не відкрилися, учасники наради називали різні: недостатність фінансування, відсутність технічної документації, підготовка до реконструкції, земельні питання, процедура переходу у комунальну власність, програш у тендерах через конкурування з дрібними профільними закладами тощо. Крім того, варто подбати про пожежну безпеку, що передбачає значні фінансові витрати.

— Ми маємо зробити все від нас залежне для відновлення функціонування всіх дитячих закладів оздоровлення та відпочинку, зберегти їх матеріальну базу. Розумію, що швидко це не вирішити. Проаналізувавши, потрібно стратегічно підійти до справи, щоб наступного року діти області мали можливість оздоровитися та змістовно відпочити недалеко від дому, — підсумувала Наталія Романова і наголосила: всі дитячі заклади оздоровлення і відпочинку мають використовуватися за призначенням, не змінюючи визначений профіль діяльності, інформує Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації.

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини