Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 18 квітня, 12:54:22

Обрано керівний склад Чернігівської регіональної комісії з реабілітації репресованих

27.04.2019   10:15Агенцiя

Комісія створена в січні цього року на виконання Закону України «Про реабілітацію жертв репресій комуністичного тоталітарного режиму 1917-1991 років», персональний склад затверджений у квітні.

Перше засідання регіональної комісії з реабілітації в Чернігівській області відбулось 25 квітня. Модерував захід директор Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю ОДА Ігор Слезко.

На порядку денному засідання – обрання керівного складу комісії.

Виходячи з пропозицій, озвучених членами комісії, та враховуючи значний досвід у дослідженні теми репресій комуністичного режиму, очолити комісію запропонували представниці ГО «Чернігів Європейський», кандидату історичних наук Олені Герасименко.

За інформацією Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації кандидатуру одностайно підтримали всі присутні на засіданні члени комісії.

Заступником голови комісії обрано Юрія Соколова – представника Чернігівського міського об’єднання Всеукраїнського товариства «Просвіта» імені Тараса Шевченка, який ще наприкінці 1980-х років взяв участь у розшуку місця поховань розстріляних під Черніговом у 1937-38 роках, секретарем комісії – Олену Потапенко – директора комунального закладу «Чернігівський обласний пошуковий науково-редакційний центр».

У складі комісії Український інститут національної пам’яті представляє його співробітник Сергій Бутко.

Варто зазначити, що серед основних завдань, якими займатиметься комісія, — організація попереднього розгляду обставин, пов’язаних з учиненням репресій проти конкретної особи, та подання Національній комісії з реабілітації обґрунтованих пропозицій щодо можливості визнання (відмови у визнанні) особи реабілітованою або потерпілою від репресій.

Організаційно-технічне забезпечення діяльності комісії забезпечуватиме Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації.

Також комісією прийнято рішення про те, що заяви про визнання реабілітованим (потерпілим від репресій) прийматиме секретар комісії Олена Потапенко за адресою: проспект Миру, 14, м. Чернігів, 14000,
т. (0462) 77-60-70, memory_book@ukr.net.

Останні новини Чернігівщини

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:04

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій техногенного та природного характеру, а саме: 1 дорожньо-транспортна пригода та 4 пожежі. Внаслідок цих подій 1 особа постраждала. Внаслідок ракетного обстрілу травмовано 77 осіб, з них 4 дитини, підтверджено загибель 18 осіб.

У Чернігові завершено пошуково-рятувальну операцію на місці ворожої атаки 09:59

Станом на ранок 18 квітня відомо вже про 18 загиблих людей, постраждали 78 осіб, з них 4 дітей.

18 квітня у Чернігові День жалоби

18 квітня у Чернігові День жалоби 09:54

Для вшанування пам'яті загиблих внаслідок ракетного обстрілу російськими військами нашого міста 17 квітня 2024 року у Чернігові 18 квітня оголошено Днем жалоби. Відповідне розпорядження підписав в.о. міського голови Чернігова Олександр Ломако.

18 квітня: цей день в Україні і світі

18 квітня: цей день в Україні і світі 08:52

ДЕНЬ 785 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 785 RUSSIAN AGRESSION

Удар по Чернігову. Інформація станом на 14.00

Удар по Чернігову. Інформація станом на 14.00 15:02

О 09 год. 03 хв. 17 квітня ворогом здійснено ракетний обстріл території міста Чернігова. Сталося пряме влучання в будівлю соціальної інфраструктури.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини