Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 20 квітня, 10:18:31

На Чернігівщині буде розроблено регіональну Стратегію–2027

09.04.2019   12:52Агенцiя

На останній сесії обласної ради прийнято рішення розпочати розробку Стратегії сталого розвитку Чернігівської області на період до 2027 року та Плану заходів з її реалізації на 2021-2023 роки.

Розпорядженням голови облдержадміністрації затверджено склад Керівного комітету та робочої групи з підготовки пропозицій до проектів цих документів.

На першому етапі розробки Стратегії–2027 буде проведено соціально-економічний аналіз, щоб виявити, які конкурентні переваги і потенціал для інновацій має наша область. На основі цих переваг буде вироблено спільне бачення щодо майбутнього Чернігівщини: визначено пріоритети регіонального розвитку – так звані «точки росту», які стануть основою економічного зростання регіону.

Важливим є діалог усіх зацікавлених сторін – влади, бізнесу, науки і громадськості. Без такої співпраці складно визначити та реалізувати ті проекти, які дійсно сприятимуть розвитку пріоритетних сфер області і дадуть економічний ефект у найближчій перспективі. Адже основними принципами побудови стратегії є комунікація і довіра.

Тому до складу робочої групи увійшли як представники органів виконавчої влади та місцевого самоврядування, так і науковці, підприємці, представники громадського сектору.

Одна з особливостей Стратегії–2027 – її розробка на засадах смарт-спеціалізації. До цього вже залучені зовнішні експерти. Так, наприкінці березня на базі Агенції регіонального розвитку Чернігівської області за ініціативи Українського інституту міжнародної політики відбулося обговорення переваг застосовування смарт-спеціалізації при розробці Стратегії сталого розвитку області.

Читати також: Область впроваджуватиме смарт-спеціалізацію

Вагомою складовою на усіх етапах підготовки проекту Стратегії–2027 також є допомога фахівців Директорату регіонального розвитку Мінрегіону та експертів групи радників з впровадження державної регіональної політики Програми «U-LEAD з Європою».

Довідково. Смарт-спеціалізація – підхід, що передбачає аргументоване визначення суб’єктами регіонального розвитку в рамках регіональної стратегії окремих стратегічних цілей та завдань щодо розвитку видів економічної діяльності, які мають інноваційний потенціал з урахуванням конкурентних переваг регіону та сприяють трансформації секторів економіки в більш ефективні.


За матеріалами Департаменту економічного розвитку Чернігівської облдержадміністрації

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини