Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 12:08:09

Децентралізація: успішна реформа яка "зависає"

02.04.2019   14:48Агенцiя

Поспілкувався сьогодні з сільськими головами необ'єднаних громад Чернігівщини під час навчання в ЦППК. Наслухався критики у свою сторону і в бік колег по цеху: об'єднання не таке, нам і самим добре, коштів держава дає мало, все згрібають адмінцентри ОТГ, тотальні скорочення, дерибан...

Силенко Микола

Силенко Микола

Міг би довго продовжувати цитувати слугачів, їх критики вистачить на 10 постів у ФБ і кілька статей у ЗМІ. Будь-які доводи про субвенцію на інфраструктуру, про ДФРР, про зростання власних надходжень ОТГ не діють.
Склалось враження, що ця зачарована публіка навряд чи дозріє до об'єднання чи приєднання. Тому, мабуть, варто невідкладно запускати механізм доформування громад у адміністративний спосіб.

Ми сьогоді живемо в паралельних світах, коли з одного боку ОТГ, а з іншого РДА, райрада і сільради. Останніх (чи їх керівництво) все влаштовує. Так не може продовжуватись довго. Нагадаю, що концепція реформування місцевого самоврядування була затверджена 5 років тому і бажаючі давно реалізували своє право на добровільність.

Або ми завершуємо цей етап і переходимо до наступного, або зависнемо в невизначеності на тривалий період і витратимо роки на вмовляння тих, хто для себе твердо вирішив триматися до останнього за печатку.


Силенко Микола

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини