Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 28 березня, 18:26:59

З самого ранку черги на дільницях та висока активність виборців – так розпочалися вибори в Чернігівській області

31.03.2019   11:50Агенцiя

Про це повідомляли учасники першої прес-конференції «Виборчий марафон: старт дня виборів» у прес-центрі «Чернігівський вибір».

 

За словами Валерія Білоокого, начальника відділу адміністрування Державного реєстру виборців апарату Чернігівської ОДА, всі 1092 виборчі дільниці в області розпочали свою роботу вчасно. До списків внесено 809700 виборців. «Для нас це одна із найскладніших виборчих компаній. Висока активність виборців, багато людей перевіряли себе у списках в реєстрі, багато людей змінювали місце голосування», - сказав Валерій Білоокий. Він розповів, що сервісом перевірки у державному реєстрі скористалися 27 834 виборці Чернігівської області, з яких лише 5317 осіб не було в реєстрі. Під час минулих президентських виборів – таких звернень було 500.

За словами Юлії Ковтун, речниці Чернігівської обласної поліції, порушень станом на 9 годину ранку не було зафіксовано. «З початку виборчих перегонів до поліції надійшло 259 повідомлень про порушення виборчого законодавства. Було порушено 21 провадження, наразі розслідування проводиться по 14 справах», - сказала вона.

«Служба МНС в Чернігівській області в день виборів працює у посиленому режимі», - про це повідомила Ніна Луценко, фахівець відділу агітаційно-пропагандиської роботи ЦЗД УДСНС України у Чернігівській області.  З 25 березня особовий склад управління переведений на посилений режим ведення служби. Для забезпечення пожежної та техногенної  безпеки, реагування на пожежі та надзвичайні працює 1473 службовців з числа підрозділів УДСНС Чернігівської області. У будівлях де знаходяться виборчі дільниці організовано чергування пожежних постів.

За словами Наталії Висіканець, координаторки спостереження Громадянської мережі ОПОРА за виборами в Чернігівській області, день голосування на Чернігівщині розпочався практично без порушень, а ті що зафіксували спостерігачі на дільницях були оперативно виправлені. Вона розповіла, що на дільниці №740818 (с. Ведильці Чернігівського району) три кабінки для голосування знаходяться біля вікон на першому поверсі будинку і сторонні особи з вулиці можуть бачити, як виборці заповнюють бюлетені. Після зауваження спостерігача ОПОРИ голова комісії Ніна Коротич та секретар Тамара Колесник заклеїли вікна папером.

Спостерігається висока активність виборців. «Одна дільниця у Мені розпочала своє засідання трохи раніше, але відкрилася вчасно. На цій дільниці з 2202 осіб проголосувало за 50 хвилин аж 95 виборців», - розповіла Висіканець.

За словами Володимира Андрійченка, голови Чернігівського обласного відділення Комітету виборців України, дільниці забезпечені бюлетенями в повному обсязі. «Бажання проголосувати спостерігається не лише у сільській місцевості, а і у містах. На дільницях спостерігаються черги, ще до їх відкриття. Тобто люди більш активні, ніж  у минулих роках», - сказав Андрійченко.

Антон Приходько, представник «Громадянська кампанія захисту права на вибір», зазначив, що їх організація запустила телеграм-бот, який дозволяє перевірити чи є порушення виборчого права. Також він повідомив, що на дільниці, яка знаходиться у школі №19, чоловік  намагався винести бюлетень, але його зупинили. На його думку, деякі порушення є, але вони поки що не системні.

Наступні прес-конференція «Виборчий марафон -2019 » у прес-центрі «Чернігівський вибір» відбудуться о 13.00, 17.00 та 21.00. Запрошуємо суб’єктів виборчого процесу до участі.

Місце проведення: Чернігів, вул. Шевченка, 5.

 

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини