Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Середа, 24 квітня, 10:15:12

Декомунізація продовжується: знищено Березівського ідола

06.02.2019   14:40Агенцiя

Декомунізація продовжується: знищено Березівського ідола 4 лютого 2019 успішно завершився другий етап культурно-просвітницької операції національно-патріотичного спрямування "Талалаївська лють" - відбулося довгоочікуване знищення сумнозвісного "Березівського ідола" - останнього в Чернігівській області пам'ятника кривавому кату українського народу Леніну в селі Березівка Талалаївського району.


Усвідомивши згубність існування п'ятиметрового ідола поблизу сільради в селі Березівка, голова Талалаївської РДА Анатолій Дупа, долаючи спротив місцевих криптокомуністів, увечері 4 лютого нарешті зруйнував ідола, якого було збудовано ще у 1964 році. Доволі цікавими були обставини його виявлення: про існування цього артефакту голова правління ГО "Українська Ініціатива" дізнався під час зустрічі з тодішнім головою Чернігівської ОДА Валерієм Кулічем ще в липні минулого року.

Оскільки точна локалізація ідола не була відомою, довелося докласти значних зусиль для її встановлення. Так трапилося, що напередодні встановлення меморіальної дошки героям Визвольних Змагань 1917-1921 років у Талалаївці, перед світанком 25 січня 2019, керівник осередку ГО "Українська Ініціатива" у Сватівському районі Олег Якубов прогулювався територією села Березівка (близько 30 км від Талалаївки), бажаючи повніше зануритися в місцеву проблематику та краще відчути специфіку району. Під час цієї прогулянки пан Олег і виявив злочинного ідола.

В процесі роз'яснювальної роботи було досягнуто домовленості щодо його знищення, яке, нарешті, й відбулося. Таким чином, правління ГО "Українська Ініціатива" раде повідомити про завершення культурно-просвітницької операції національно-патріотичного спрямування "Талалаївська лють" і про початок нового багаторівневого культурно-просвітницького проекту під назвою "Талалаївське Чистилище", - назва стосується стану суспільної свідомості, - що має тривати до кінця 2019 року.


За інформацією ГО "Українська Ініціатива"

Останні новини Чернігівщини

 На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу

На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу 17:35

Слідчі Прилуцького районного відділу поліції під процесуальним керівництвом Прилуцької окружної прокуратури оголосили про підозру двом зловмисникам, які за попередньою змовою випиляли у лісосмузі Ічнянської громади дерев на понад 100 тисяч гривень.

Масажі, лімфодренаж, індивідуальна робота з психологами та багато іншого можуть отримати чернігівські військові, ветерани та члени їхніх родин 17:25

Зазвичай після закінчення терміну лікування у закладах охорони здоров’я військовослужбовці та ветерани, як правило, потребують певного відновлення.

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини 15:18

За матеріалами Служби безпеки України до 15 років позбавлення волі заочно засуджено організаторку псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини.

 Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну

Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну 15:16

Прокурором Чернігівської окружної прокуратури в судовому засіданні доведено вину 36-річного місцевого жителя в придбанні, зберіганні з метою збуту та збуті психотропних речовин (ч.ч.1, 2 ст.307 КК України).

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію 15:13

Загальноміську нараду цього вівторка почали з обговорення ліквідації наслідків ракетних ударів, яких завдали військові російської федерації по Чернігову 17 квітня.