Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Середа, 24 квітня, 21:15:59

На Чернігівщині з’явилися іменні посвідчення членів політичної команди

12.01.2019   13:07Агенцiя

У Чернігівській області з’явились іменні посвідчення членів політичної команди Петра Порошенка. Листівки, які мають документально підтверджувати членство в команді однодумців, водночас «не є документом, що засвідчує особу та не є агітаційним матеріалом».

Від однодумців прагнуть «знати політичні настрої жителів довіреної території, розуміти готовність жителів брати участь у зустрічах з представниками команди», радять «збирати агітаційній матеріали інших кандидатів, фіксувати інформацію про порушення, ходити на зустрічі конкуруючих штабів та передавати отримані відомості команді». Також наголошують, що «ми просто спілкуємось з людьми і з’ясовуємо їх настрої та вподобання, намагаємось налагодити довгострокові людські контакти».

Як зауважив радник з юридичних питань Громадянської мережі ОПОРА Костянтин Куценко: «Матеріали, зроблені на замовлення розпорядника виборчого фонду, повинні відповідати вимогам ч. 3 ст. 59 Закону «Про вибори президента України» щодо стандартів передвиборної агітації та не порушувати норму ч. 16 ст. 64 цього ж Закону: «Забороняється виготовлення та розповсюдження друкованих передвиборних агітаційних матеріалів, що не містять відомостей про установу, яка здійснила друк, їх тираж, інформацію про осіб, відповідальних за випуск, та замовника відповідних матеріалів». Проте на сьогодні згадуваний в друкованих матеріалах потенційний кандидат не зареєстрований у ЦВК. З іншого боку, дані матеріали можуть розповсюджувати потенційні опоненти»,- підкреслив Костянтин Куценко.

ОПОРА звернуася за коментарем до Чернігівської територіальної організації партії «БПП «Солідарність», де відповіли: «В нас немає жодної інформації стосовно цієї листівки і ніякого відношення до неї ми не маємо».

Наталія Висіканець, координаторка спостереження за виборами ОПОРИ в Чернігівській області, зазначила: «Наразі виборчий процес у розпалі, можливі провокації для дискредитації опонентів, тому ОПОРА закликає проводити виборчий процес прозоро та з дотриманням вимог законодавства».

Останні новини Чернігівщини

365 пожеж в природній екосистемі Чернігівщини з початку року: чому виникають та як запобігти 18:11

«До речі, це майже в два рази більше, ніж за аналогічний період минулого року (186 надзвичайних ситуацій), – повідомив на брифінгу в офіційному медіацентрі ОВА Олександр Бобро, заступник начальника Головного управління із запобігання надзвичайним ситуаціям ГУ ДСНС України в області. – 356 із них – суха трава та сміття на відкритих територіях, а 9 пожеж – це лісові масиви та насадження».

Бізнес, який постраждав під час ракетних ударів 17 квітня, може отримати грант на відновлення від МОМ 18:08

Міжнародна організація з міграції (МОМ) в рамках проєкту «Життєздатність+ Економічна інтеграція внутрішньо переміщених осіб та постраждалих від війни», що фінансується Федеральним міністерством економічного співробітництва та розвитку Німеччини (BMZ) через Банк розвитку KfW, допоможе чернігівським підприємцям.

На Чернігівщині до 11 років позбавлення волі засуджено двох російських військових, які катували та жорстоко поводились з цивільним 18:03

Поліція завершила досудове розслідування та скерували до суду провадження, щодо двох російських військовослужбовців, які 6 березня 2022 року затримали цивільного місцевого мешканця у селі Слобода Чернігівського району. Чоловіка тяжко побили та погрожували спалити живцем.

Майстер–клас для спортивної спільноти Чернігівщини від володаря першої олімпійської медалі на Чернігівщині Олександра Батюка 18:01

Цьогоріч виповнюється сорок років з часу проведення XIV Зимових Олімпійських ігор у місті Сараєво (на той час Соціалістична Федеративна Республіка Югославія). Тоді у далекому 1984 році на цих престижних міжнародних змаганнях наш земляк, відомий український лижник Олександр Батюк виборов срібло у складі команди з лижної естафети 4х10 км.

На Чернігівщині запрацювали одразу дев’ять поліцейських станцій 11:39

Сьогодні в Остерській ТГ та ще у восьми громадах області розпочали роботу нові поліцейські станції. Допомагати, дбати про безпеку і захищати місцевих мешканців відтепер будуть дев’ять поліцейських офіцерів громад.