Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 25 квітня, 03:16:34

Кожній дитині - родинне тепло

12.01.2019   10:02Агенцiя

Минулого року на Чернігівщині створені чотири дитячі будинки сімейного типу. Три з них вже функціонують: два у Чернігові та один у Новгороді-Сіверському. Ще один дитячий будинок невдовзі розпочне свою діяльність у селі Рудка Чернігівського району.

Нагадаємо, у листопаді 2018 року чернігівським ДБСТ Скачків та Азарових вручили ключі від службового житла — шестикімнатних квартир у новобудові. Купували їх за кошти державної субвенції (майже 6 мільйонів гривень).

11 січня, в період різдвяно-новорічних свят, до згаданих родин завітала начальник Служби у справах дітей ОДА Людмила Зеленько. Привітавши із прийдешніми святами, вона вручила малечі солодкі подарунки.

Варто зазначити, що подружжя Володимира та Тетяни Скачків виховує одну власну дитину та сімох позбавлених батьківського піклування. Родина Ігоря та Світлани Азарових прийняла на виховання 10 дітей.

До слова, в регіоні нараховується 162 919 дітей, з яких 2041 — діти-сироти та діти, позбавлені батьківського піклування. Упродовж минулого року в сімейні форми виховання влаштовано 362 особи. Наразі в області функціонують 192 прийомні сім'ї та 28 ДБСТ.

Довідково. Для Чернігівщини на придбання житла для розвитку сімейних форм виховання та забезпечення житлом дітей-сиріт, осіб з їх числа у 2018 році виділено понад 16,4 мільйона гривень. Ці кошти витратили на придбання 29 помешкань для осіб даної категорії та створення 4 ДБСТ.


Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації

Останні новини Чернігівщини

365 пожеж в природній екосистемі Чернігівщини з початку року: чому виникають та як запобігти 18:11

«До речі, це майже в два рази більше, ніж за аналогічний період минулого року (186 надзвичайних ситуацій), – повідомив на брифінгу в офіційному медіацентрі ОВА Олександр Бобро, заступник начальника Головного управління із запобігання надзвичайним ситуаціям ГУ ДСНС України в області. – 356 із них – суха трава та сміття на відкритих територіях, а 9 пожеж – це лісові масиви та насадження».

Бізнес, який постраждав під час ракетних ударів 17 квітня, може отримати грант на відновлення від МОМ 18:08

Міжнародна організація з міграції (МОМ) в рамках проєкту «Життєздатність+ Економічна інтеграція внутрішньо переміщених осіб та постраждалих від війни», що фінансується Федеральним міністерством економічного співробітництва та розвитку Німеччини (BMZ) через Банк розвитку KfW, допоможе чернігівським підприємцям.

На Чернігівщині до 11 років позбавлення волі засуджено двох російських військових, які катували та жорстоко поводились з цивільним 18:03

Поліція завершила досудове розслідування та скерували до суду провадження, щодо двох російських військовослужбовців, які 6 березня 2022 року затримали цивільного місцевого мешканця у селі Слобода Чернігівського району. Чоловіка тяжко побили та погрожували спалити живцем.

Майстер–клас для спортивної спільноти Чернігівщини від володаря першої олімпійської медалі на Чернігівщині Олександра Батюка 18:01

Цьогоріч виповнюється сорок років з часу проведення XIV Зимових Олімпійських ігор у місті Сараєво (на той час Соціалістична Федеративна Республіка Югославія). Тоді у далекому 1984 році на цих престижних міжнародних змаганнях наш земляк, відомий український лижник Олександр Батюк виборов срібло у складі команди з лижної естафети 4х10 км.

На Чернігівщині запрацювали одразу дев’ять поліцейських станцій 11:39

Сьогодні в Остерській ТГ та ще у восьми громадах області розпочали роботу нові поліцейські станції. Допомагати, дбати про безпеку і захищати місцевих мешканців відтепер будуть дев’ять поліцейських офіцерів громад.