Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 28 березня, 13:13:45

Чернігівщина: ОПОРА зафіксувала 21 випадок непрямої дочасної агітації з ймовірним використанням бюджетних ресурсів

22.12.2018   14:05Агенцiя

Спостерігачі Громадянської мережі ОПОРА зафіксували 21 випадок непрямої дочасної агітації з ймовірним використанням коштів державної субвенції на соціально-економічний розвиток територій.


Найбільш активно (11 випадків) дочасна агітація проводилась на користь народного депутата Олександр Кодоли («Народний фронт»).  8 випадків «піару» зафіксовано в Максима Микитася («Воля народу»), по одному – в Олега Ляшка (Радикальна партія) та Сергія Березенка  («БПП«Солідарність»).Народні обранці Чернігівщини використовували для цього публічні заходи, публікації в газетах, на сайтах органів місцевої влади та сторінках соціальних мереж.

Загалом спостерігачі ОПОРИ зафіксували 748 випадків «піару» політиків на бюджетних проектах

Зокрема,  Олександр Кодола («Народний фронт») на сторінці  Facebookзаявив, що у рамках його програми «З турботою про дітей» цього року будуть встановлені перші 2 інклюзивних майданчики, які враховують потреби діток з інвалідністю в Ніжині на території ДНЗ №21 «Калинонька», вул.Шевченко 102а та в Носівці в парку біля ЗОШ №1.

Народний обранець ставить собі у заслугу залучення бюджетних коштів на реконструкцію басейну в місті Ніжин: «Це один з моїх головних проектів в місті, на ремонт якого я залучив, рекордну суму коштів: майже 8,5 мільйонів гривень».

Під час робочої поїздки у 209 округ 26 жовтня Олександр Кодола відвідав навчальні заклади Носівського  району: «У Держанівці за два останні роки з’явилися дитячий майданчик, школа отримала сучасну комп'ютерну техніку, а будинок культури - сучасну аудіоапаратуру. У Плоскому біля сільської школи був встановлений спортивний майданчик, для школи та дитячого садочка придбано меблі».

25 жовтня народний обранець зустрівся з персоналом Ніжинського відділення швидкої медичної допомоги та протитуберкульозного диспансеру. 
«Цього року за мого сприяння ми спрямували сюди 150 тисяч гривень на закупівлю необхідного медичного обладнання та меблів. Так, це не вирішить всіх проблем, але я змусив державу чи не вперше(!) звернути увагу на цей заклад», - розповів він.          

В офіційних звітах наголошувалось, що саме сприяння Олександра Кодоли  «для реанімаційного відділення міської лікарні закуплено спеціальні ліжка на суму 125 тисяч гривень, для стоматологічної поліклініки медичне обладнання на суму 100 тисяч гривень, а для міської поліклініки ми взяли участь у закупівлі Холтера».

30 червня у Ніжині відкрили нове футбольне міні-поле зі штучним покриттям. Олександр Кодола зазначив: «Я дуже радий, що мені вдалося в минулому році залучити на його встановлення майже 1,5 мільйони гривень з депутатського фонду соціально-економічного розвитку. Ще рік тому, тут на стадіоні я вручив сертифікат на це футбольне поле, і ось ми вже можемо тут проводити спортивні турніри».

 Також інтернет-ресурс «Уездные новости» повідомив: «Кабмін виділив кошти на реалізацію соціально-інфраструктурних проектів, ініційованих на прохання громад народним депутатом України Олександром Кодолою у його 209 виборчому окрузі. Зокрема на реалізацію проектів у м. Ніжині виділено 6 мільйонів гривень, у Ніжинському районі – 2 мільйони гривень, у Носівському районі – майже 3 мільйони, у Варвинському та Срібнянському – понад 700 тисяч гривень».

Сергій Березенко («БПП«Солідарність») під час спілкування з  представниками терцентру Новозаводського району зазначив, що за його сприяння виділено кошти на придбання автомобіля для потреб центру.

Максим Микитась («Воля народу») на зустрічах в кількох населених пунктах Ріпкінського району декларував, що «вклав» у розвиток округу 206 більш, ніж 35 мільйонів гривень.

Олег Ляшко (Радикальна партія) 16 жовтня  перевіряв хід робіт у Прилуцькій гімназії, де загалом на будівництво нового навчального корпусу та басейну «команда Радикальної партії вибила 60 мільйонів гривень».

Координаторка спостереження за виборами ОПОРИ в Чернігівській областіНаталія Висіканець нагадує, що розпорядженням Кабінету Міністрів № 727 від 27.09.17 легітимізована участь народних депутатів у поданні пропозицій щодо розподілу субвенцій – коштів на будівництво, реконструкцію, капітальний ремонт об’єктів інфраструктури комунальної власності, здійснення екологічних та природоохоронних заходів, заходів, пов’язаних з відселенням громадян із житлових будинків, що перебувають в аварійному стані, проведення робіт з газифікації, реалізацію проектів з енергоефективності та енергозбереження.

Водночас Громадянська мережа ОПОРА наголошує на необхідності зміни механізму виділення державних коштів задля прозорості та зрозумілості цього процесу, а також дотриманні принципів рівномірності, системності й пріоритетності розподілу між регіонами.


Наталія Висіканець, координаторка спостереження за виборами ОПОРИ в Чернігівській області


 

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини