Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 20 квітня, 13:19:28

Аналогове телебачення збережеться на прикордонні з державою-агресором і в Донецькій та Луганській областях

27.08.2018   17:22Агенцiя

У 16 населених пунктах Сумської, Харківської та Чернігівської областей збережеться аналогове мовлення, оскільки ця територія є прикордонною з країною-агресором.

Повністю збережеться аналогове мовлення і в Донецькій та Луганській областях. Дані про програми, які залишаться доступними глядачам, і передавачі, що далі працюватимуть, оприлюднив під час прес-конференції 27 серпня член Національної ради Сергій Костинський.

Так, у Сумській області транслюватимуться в ефірі 18 телеканалів, у Харківській – 20, Чернігівській – 15. Передавачі працюватимуть у Чернігові, Корюківці, Холмах, Новгород-Сіверському, Шостці, Білопіллі, Сумах, Тростянці, Охтирці, Богодухові, Харкові, Великому Бурлаку, Колодязному, Дворічній, Куп’янську.

У Донецькій області збережеться мовлення 26 телеканалів, у Луганській – 14 телеканалів.

«Нам вдалося відновити роботу нашого телебачення, наскільки це можливо з використанням наявної інфраструктури, і розвиток цього напряму зараз відбувається… У співпраці з МІП ми будемо збільшувати кількість передавачів і кількість мовників, які працюють на підконтрольній території і мовлять на непідконтрольну уряду територію», – сказав Сергій Костинський.

Він також розповів, що у планах – розбудова нових веж. «Маємо впевненість, що найближчим часом додасться ще один  населений пункт, звідки буде йти аналогове і цифрове мовлення на територію Донецької області», – повідомив він.

У Херсонській області далі працюватимуть 10 передавачів. Національна рада вже видала дозволи на тимчасове мовлення двом телеканалам, вони будуть мовити із Чонгара і Чаплинки. Таким чином, на півдні країни зберігається аналогове телебачення.

На інших територіях, які не перебувають під впливом держави-агресора чи впливом із  окупованих територій, аналогу не буде, і це процес незворотний, підсумував Сергій Костинський.

https://www.nrada.gov.ua/analogove-telebachennya-zberezhetsya-na-prykordonni-z-derzhavoyu-agresorom-v-donetskij-ta-luganskij-oblastyah/

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини