Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 13:48:29

Конфлікт інтересів у земельних питаннях

06.08.2018   12:58

З початку 2018 року на сесійних засіданнях Чернігівської міської ради депутати 16 разів повідомляли про конфлікт інтересів. Про це експерти ГО “Антикорупційний штаб” дізналися під час моніторингу протоколів Чернігівської міськради.

Зазначимо, що конфлікт інтересів - це суперечність, яка виникає між службовими повноваженнями людини і її приватними або бізнес-інтересами.

Аналіз протоколів сесій Чернігівської міськради за 2018 рік показав, що за півроку про наявність конфлікту інтересів заявили 9 депутатів, тобто 22% всього депутатського корпусу.

У фракційному розрізі, декларували особисту зацікавленість у рішеннях міськради 4 представники “Нашого Краю” (Вакуленко, Коваленко, Козир, Черненок), 3 представників БПП “Солідарність” (Білогура, Гусак, Тарасовець), та по одному представнику "Самопомочі" (Іванченко) та Радикальної партії Олега Ляшка (Осіковська). Прикметно, що всі ці депутати мали особистий інтерес у земельних питаннях.

Загалом чернігівськими депутатами було зроблено 16 заяв про наявність у них конфлікту інтересів, з них 14 стосувались земельних питань. Ще двічі конфлікт інтересів стосувався інших питань, зокрема про передачу у комунальну власність об’єктів соціальної інфраструктури та затвердження змін до “Програми підтримки громадських організацій міста Чернігова на 2018 рік». В обох випадках зацікавленою особою був секретар міської ради. До речі, секретар міської ради Максим Черненок серед зазначених обранців став рекордсменом у кількості заяв про наявність конфлікту інтересів. На рахунку пана секретаря 4 заяви.

Деякими рішеннями міськради земельні ділянки надавались одразу кільком підприємствам, пов'язаним з депутатами. Наприклад, під час розгляду земельних питань на сесії 31 січня, одним рішенням було надано земельні ділянки одразу трьом підприємствам, які мають відношення до депутата Олександра Тарасовця. Так, ПАТ “Полікомбінат” отримав 6 соток на Київській, 3 для будівництва та обслуговування будівель кредитно-фінансових установ, ПАТ "Рекламний комбінат" - земельну ділянку, орієнтовною площею 32 сотки на Івана Мазепи, 53 для будівництва та обслуговування будівель ринкової інфраструктури, а ділянку  в 1,95 га отримало ПАТ "Чернігівський завод "Металіст". Всі ці підприємства зазначені у декларації Тарасовця.

А от Володимир Коваленко двічі цього року отримав від міської ради земельні ділянки. В січні міська рада безоплатно передала у власність депутата земельну ділянку для будівництва і обслуговування житлового будинку на Тищинського, 41, площею майже 10 соток, а в червні за тією ж адресою було передано в оренду ще частину земельної ділянки площею 4,5 сотки.
   
Цьогоріч земельну ділянку також отримав  Володимир Білогура на 1-му провулку Шевченка, 8.  Депутат отримав у власність безоплатно 4,5 сотки для будівництва і обслуговування житлового будинку, господарських будівель і споруд.
   
Для будівництва і обслуговування багатоквартирного житлового будинку депутатський корпус виділив 60 соток по вул. Льотній, 3-в  ПАТ "Чернігівавтосервіс", генеральним директором якого є депутат Володимир Козир. Прикметно, що компанія депутата займається автобусними перевезеннями, але аж ніяк не будівництвом житлових будинків.
Як виявив моніторинг та аналіз рішень Чернігівської міської ради, місцеві депутати мають значний інтерес навколо земельних питань, а показник кількості заяв щодо наявності конфлікту інтересів один з найвищих серед міських рад України.


Експерти “Антикорупційного штабу”

Останні новини Чернігівщини

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини