Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 01:45:28

МОЗ розширило перелік препаратів за програмою "Доступні ліки"

24.07.2018   13:53Агенцiя

МОЗ України затвердило попередній реєстр препаратів Урядової програми "Доступні ліки", які пацієнти з серцево-судинними захворюваннями, діабетом ІІ типу та бронхіальною астмою отримуватимуть в аптеках за рецептом лікаря вже наступного місяця.

Як сказано у повідомленні міністерства, до оновленого переліку увійшов 261 препарат від 46 виробників. Причому, в переліку представлені 18 українських виробників і 28 - іноземних (Наказ МОЗ України від 23.07.18 № 1367).

Також зазначається, що наразі визначається точна кількість препаратів, які будуть повністю безоплатними для пацієнтів. 35 препаратів вже узгоджені і точно потрапляють до нового реєстру, а ще 30 - можуть додатися, якщо впродовж 5 днів визначені виробники переглянуть свої цінові пропозиції.

У повідомленні сказано, що правила програми “Доступні ліки” спонукають фармвиробників знижувати ціни на ліки. У новому реєстрі ціни на окремі препарати стали нижчими на 40% та більше. В середньому ціни на препарати знизилися на 6,5%.

Підкреслюється, що ціни на препарати, що беруть участь у програмі “Доступні ліки” затверджуються наказом МОЗ України та стають обов’язковими для всіх без винятку аптечних закладів.

У МОЗ нагадують, що реєстр ліків, що відшкодовуються державою за урядовою програмою “Доступні ліки” переглядається двічі на рік – у січні та липні. Це робиться задля того, щоб ціни на лікарські засоби були актуальні.

Новий реєстр буде затверджено на початку серпня, до того часу є дійсним попередній перелік препаратів, які пацієнти можуть отримати безоплатно або з незначною доплатою за рецептом лікаря у 7 800 аптеках України.

Останні новини Чернігівщини

 150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні

150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні 17:03

Наш регіон – один із 8 в Україні, який, відповідно до рішення Кабінету Міністрів України, отримає кошти від держави на облаштування безпечних умов у закладах освіти.

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування 16:54

Театральний „Фестиваль взаємності“ об’єднає чеських та українських митців у п’яти містах України. ǿетою фестивалю є поєднання культурних наснаг Чеської Республіки та України через мистецьке вираження та підтримку діалогу й взаєморозуміння серед митців обох країн.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:04

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій техногенного та природного характеру, а саме: 1 дорожньо-транспортна пригода та 4 пожежі. Внаслідок цих подій 1 особа постраждала. Внаслідок ракетного обстрілу травмовано 77 осіб, з них 4 дитини, підтверджено загибель 18 осіб.

У Чернігові завершено пошуково-рятувальну операцію на місці ворожої атаки 09:59

Станом на ранок 18 квітня відомо вже про 18 загиблих людей, постраждали 78 осіб, з них 4 дітей.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини