Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 2 травня, 00:43:00

Вище командування особисто відвідало фінальний етап експериментальних тактичних навчань бригади територіальної оборони

25.06.2018   17:12

Голова РНБО Олександр Турчинов, Міністр оборони України генерал армії Степан Полторак, Начальник Генерального штабу - Головнокомандувач Збройних сил України генерал армії Віктор Муженко та Командувач Сухопутних військ ЗСУ генерал-полковник Сергій Попко на Гончарівському полігоні, що на Чернігівщині особисто відвідали фінальний етап експериментальних тактичних навчань бригади територіальної оборони "Північа фортеця-2018", на яких були присутні також очільники обласних держадміністрацій.

Вони зустрілися з очільниками обласних держадміністацій, розповіли про значення системи територіальної оборони для підвищення обороноздатності України та етапи створення БрТрО в кожній області. Така форма організації і військової підготовки патріотично налаштованого населення дасть можливість сформувати пояс безпеки в Україні та гарантувати мирне життя і захист мирного населення.

Олександр Турчинов, говорячи до бійців бригади тероборони Чернігівщини, зазначив: "На ваших шевронах написано "Захистимо свій дім - захистимо Україну", і це гасло є визначальним для реформованої системи нашої країни". Він відзначив, що Чернігівщина зараз показала майстер-клас іншим областям в плані підготовки і проведення зборів, а також дала приклад справжнього патріотизму - дієвого, рішучого, з міцними кулаками.

Міністр оборони України Степан Полторак зазначив, що створення в областях бригад тероборони підвищить боєздатність України мінімум вдвічі.

Сергій Попко нагадав, що забезпеченням підрозділів територіальної оборони мають займатися не лише військові, а й місцеві органи влади - зокрема, обладнання складів для зберігання майна бригад, місць для розташування бійців БрТрО на час навчань та виконання задач за призначенням тощо.

Бійці бригади продемонстрували вищому командуванню та очільникам областей рівень своєї підготовки і навченості, якого вони змогли досягти за ці два тижні напружених тренувань. Гості відзначили злагодженість дій підрозділів резервістів, які в режимі реального часу відпрацьовують завдання із прикориття ділянки державного кордону, забезпечення руху військових колон, ізоляції району бойових дій, оборони важливих об'єктів.


Оперативне командування "Північ"‎

Останні новини Чернігівщини

Дмитро Брижинський пояснив, чому не підтримав збільшення розміру компенсації перевізникам у Чернігові 19:49

Начальник Чернігівської МВА Дмитро Брижинський не підтримав пропозицію міськради збільшити щомісячну компенсацію перевізникам з шести до дев'яти мільйонів гривень.

Вітаємо спортсменів спортивного клубу "Чернігів-Щит" із вдалим виступом на чемпіонаті 15:30

У період з 25 до 28 квітня 2024 року в місті Біла Церква проходив Чемпіонат України з кікбоксингу WAKO серед дорослих.

Ангеліна Шепель встановила Національний рекорд у віковій категорії дівчата до 18 років 15:28

У Кам’янець-Подільську триває ІІ етап Кубку України з легкоатлетичних метань, всеукраїнські змагання з легкоатлетичних метань на честь Олімпійських Чемпіонів Ф.Мельник та А. Бондарчука.

Як ветеранам і цивільним порозумітися: запустили новий інформаційний проєкт

Як ветеранам і цивільним порозумітися: запустили новий інформаційний проєкт 15:12

Для ветеранів та цивільних запустили новий інформаційно-аналітичний проєкт “Спектри”, який сприятиме поверненню військових до цивільного життя.

З 1-2 травня частина громадського транспорту припиняє працювати. Начальник МВА блокує виплати перевізникам

З 1-2 травня частина громадського транспорту припиняє працювати. Начальник МВА блокує виплати перевізникам 13:49

Протягом 1-2 травня роботу громадського транспорту у Чернігові частково буде зупинено

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини