Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 00:07:05

Чернігівська міська рада виділила додаткові кошти на лікування чернігівців

31.05.2018   16:16

Чернігівська міська рада, сьогодні, 31 травня затвердила Програму боротьби з онкологічними захворюваннями та внесла зміни до Програми профілактики і лікування артеріальної гіпертензії, попередження смертності та інвалідності населення внаслідок серцево-судинних захворювань.

Програма боротьби з онкологічними захворюваннями розрахована до 2021 року і її метою є підвищення ефективності заходів з профілактики, раннього виявлення онкопатії, покращення рівня надання медичної допомоги хворим на злоякісні новоутворення, зниження інвалідизації онкологічних хворих, рівня смертності від раку; підтримка у реабілітаційний період, створення умов для продовження та поліпшення якості життя онкологічних хворих.

Загальний орієнтовний обсяг фінансових ресурсів, необхідних для реалізації Програми з міського бюджету складає 28,29 млн грн, у тому числі за роками: 2018 рік – 800,7 тис. грн, 2019 рік – 12485,2 тис. грн, 2020 рік – 13498,1 тис. грн, 2021 рік – 1513,1 тис. грн.

За інформацією управління охорони здоров’я міської ради, щороку в місті виявляється понад 2 тисячі захворювань на злоякісні новоутворення, а помирає від них більше третини хворих, з них майже кожен п’ятий - працездатного віку.

При обговоренні цього питання начальник управління охорони здоров’я міської ради Владислав Кухар зазначив, що цього року для лікарень та поліклінік міста будуть закуплені мамографи.

З урахуванням запропонованих депутатськими комісіями правок рішення було прийняте.

 

Для лікування хворих на гострий інфаркт міокарда Чернігівська міська рада на поточний рік додатково спрямувала 1 млн грн. А саме, для надання спеціалізованої кардіоангіохірургічної допомоги хворим з гострим коронарним синдромом. Такі зміни до міської Програми, яка була розроблена минулого року, сьогодні внесли депутати міської ради.

За інформацією управління охорони здоров’я міської ради, у Чернігові щорічно реєструється близько 500 випадків захворювань на гострий інфаркт міокарда. Відповідно до наказів МОЗ України та протоколів лікування такі пацієнти підлягають екстреному оперативному втручанню по відновленню кровотоку в коронарних артеріях. Ці хворі госпіталізуються до Чернігівської міської лікарні № 2, на базі якої функціонує спеціалізоване відділення з відповідним обладнанням для лікування хворих на гострий коронарний синдром.

За кошти державного бюджету також закуплені стенти для хворих з гострим інфарктом міокарда з підйомом сегмента ST (STEMI). Але їх недостатньо для всіх таких хворих у місті впродовж року. Тому є нагальна необхідність у закупівлі додатково стент-систем за кошти міського бюджету для проведення оперативних втручань.

Вартість 1 стент-системи без лікувального покриття складає близько 6 тисяч грн, а стент-системи з лікувальним покриттям – близько 14 тисяч грн. На виділені кошти місто може придбати 120 стент-систем для надання медичної допомоги хворим на гострий інфаркт міокарда.
 

Прес-служба Чернігівської міської ради

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини