Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 20:21:16

Профспілки Чернігівщини аналізують поточну соціально-економічну ситуацію в області на засіданні ради Федерації

27.04.2018   13:50Агенцiя

Профспілки Чернігівщини аналізують поточну соціально-економічну ситуацію в області на засіданні ради Федерації 25 квітня під головуванням лідера Федерації профспілкових організацій Ігоря Москаленка відбулося ІІІ засідання Ради Федерації профспілкових організацій Чернігівської області (далі ФПО).

На засіданні Ради були присутні голова Чернігівської державної обласної адміністрації Валерій Куліч, заступник голови обласної ради Арсен Дідур, керівник департаменту профспілкового руху та зв’язків з громадськими організаціями Федерації професійних спілок України Лариса Ровчак та виконавчий директор Чернігівського обласного об’єднання організацій роботодавців Василь Пась.

Перед початком роботи Ради голова ФПО урочисто вручив почесні грамоти кращим активістам профспілкового руху та підбив підсумки обласного огляду-конкурсу первинних профспілкових організацій «Активна первинка – сильна профспілка», вручивши відповідні дипломи.

Профспілки Чернігівщини аналізують поточну соціально-економічну ситуацію в області на засіданні ради ФедераціїНагороди від Федерації профспілок України вручила Лариса Ровчак.

Про виконання рішень VII з’їзду ФПУ щодо ефективності дій по захисту прав членів профспілок та основні напрямки роботи на поточний рік звітував голова ФПО Ігор Москаленко. У своїй доповіді голова зазначив, що в умовах непростої політичної і соціально-економічної ситуації в  країні профспілки докладають усіх зусиль щодо захисту прав та інтересів людини праці.

Однією з нагальних проблем як в Чернігівській області, так і в країні в цілому є проблема тарифів. На думку Ігоря Москаленка формула розрахунку тарифів на комунальні послуги повинна бути обґрунтованою, прозорою і зрозумілою, базуватися на особливостях національної економіки та враховувати рівень доходів громадян, а не прив’язуватися до формул розрахунку стабільних економік інших країн. Отже ФПО від імені президії надіслала Звернення до Чернігівського міського голови та  депутатського корпусу щодо недопущення підвищення тарифів до адекватного підвищення державних соціальних стандартів та гарантій.

Профспілки Чернігівщини аналізують поточну соціально-економічну ситуацію в області на засіданні ради ФедераціїПрацівники повинні отримувати належну оплату за свою працю, достатню для сплати підвищених житлово-комунальних послуг та задоволення інших життєвих потреб для себе та своєї сім’ї.

«Не менш важливим завданням для профспілок усіх рівнів є покращення іміджу. У поточному році створена молодіжна рада ФПО. За основу було прийнято план роботи Ради, який передбачає низку інформаційно-просвітницьких, навчальних, спортивно-туристичних та інших заходів. Діяльність Молодіжної ради ФПО буде здійснюватися у відповідності до її мети, визначеної в Положенні: врахування молодіжної складової в політиці обласної Федерації, створення позитивного іміджу профспілок у суспільстві, підготовки дієвого кадрового резерву. Головою Ради обрано Копиша Віталія Андрійовича – керівника Центру освіти дорослих «Перспектива» Навчально-методичного центру ФПО. Сподіваємося, що молодь докладе багато зусиль для покращення іміджу профспілок. Необхідно захистити новообраних молодих голів первинних профспілкових організацій від впливу роботодавців та інших структур, підняти престиж роботи в профспілках шляхом системи мотивації, заохочення, соціального та правового захисту профспілкового активу» – зазначив голова ФПО Ігор Москаленко.

Профспілки Чернігівщини аналізують поточну соціально-економічну ситуацію в області на засіданні ради ФедераціїЗаслухавши та обговоривши інформацію голови ФПО Москаленка І.І. про виконання рішень VII з’їзду ФПУ щодо ефективності дій по захисту прав членів профспілок, учасники засідання Ради відзначили, що профспілки провели  значну роботу на захист прав та інтересів працюючих.

Неабиякий інтерес викликав виступ голови обласної державної адміністрації  Валерія Куліча, який розповів про основні проблеми,  напрямки та досягнення в роботі обласної державної адміністрації, запропонував можливі рішення  проблем у стосунках влади та роботодавців з найманими працівниками та відповів на численні питання присутніх.

Присутній на засіданні заступник голови обласної ради Арсен Дідур зазначив, що регіональна влада є повноцінним партнером профспілок та роботодавців, наголосивши що усі три сторони повинні об’єднати спільні зусилля для того, щоб гідно відповісти на виклики сьогодення і сконцентруватися на основному завданні – підняті економіки та стимулюванні її подальшого розвитку.

Керівник департаменту профспілкового руху та зв’язків з громадськими організаціями Федерації професійних спілок України Лариса Ровчак у своїй доповіді звернула увагу на проблему зменшення коштів на профспілкове навчання. «Якщо ми не будемо вчити та готувати профспілкові кадри – то ефективного захисту від профспілок не буде» – зауважила Лариса.

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини