Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 10:42:25

Оздоровлення дітей влітку

13.04.2018   12:26Агенцiя

12 квітня у прес-центрі «Чиста політика» відбувся круглий стіл на тему «Підготовка до літнього оздоровлення дітей в області та місті».

Захід розпочав начальник Управління у справах сім’ї, молоді та спорту Чернігівської міської ради Андрій Дериземля, який зауважив, що, на жаль, велика кількість громадян не знають, як правильно, кому і де подавати відповідні заяви на оздоровлення дітей, адже до компетенції їхнього Управління відноситься оздоровлення дітей виключно шкільного віку з категорій дітей-сиріт, дітей позбавлених батьківського піклування, дітей осіб учасників бойових дій чи загиблих батьків, внутрішньо переміщених осіб, дітей з багатодітних чи малозабезпечених сімей, дітей, що перебувають у складних життєвих обставинах, діти з інвалідністю чи постраждалих внаслідок аварії на ЧАЕС або стихійного лиха, дітей, що перебувають на диспансерному обліку, талановитих та обдарованих дітей тощо.

Він зазначив, що після пожежі в Одесі дитячі табори відмовляються проходити ліцензування та відкриваються, як прості бази відпочинку.
Також пан Андрій ознайомив присутніх із статистикою згідно теми:
наразі в області проживає 25042 дитини шкільного віку, серед яких право на пільгове оздоровлення мають понад 16000 дітей, а минулого року подано 366 заяв на оздоровлення, з яких вдалося оздоровити 131 дитину в дитячих таборах «Чайка» та «Сонячний берег» (Одеська область), «Прибрежний» (Херсонська область) та «Дивосвіт» (с. Седнів), також за державний кошт дітей було оздоровлено в Чернігівському обласному дитячому протитуберкульозному санаторії «Зелений гай» (Стара Підусівка), ЦМСР «Відродження», відділення дитячого оздоровлення санаторного типу міськлікарні №1 «Дружба», а ще працювало 34 пришкільних табори з денним перебуванням для 1973 дітей.

- В області налічувалося у 2017 році 98000 дітей шкільного віку, з яких планується забезпечити оздоровленням та відпочинком 54000 дітей, при чому основна увага буде приділена дітям сиротам та позбавленим батьківського піклування (1297 дітей), - доповів заступник директора Департаменту сім'ї, молоді та спорту Чернігівської ОДА В'ячеслав Голуб, - серед новацій цього року планується введення державного реєстру майнових об’єктів оздоровлення та відпочинку дітей, ідея якого у відкритому та прозорому доступі до інформації про стан та можливості таких об’єктів.

«У підпорядкуванні нашого Управління знаходяться 2 оздоровчі санаторії, де оздоровлення проходить протягом року, а їхня потужність складає 300 місць – 100 у «Зеленому гаї» (Чернігів) та 200 у «Проліску» (Ніжин), - проінформував заступник начальника Управління охорони здоров'я ОДА Володимир Пулін, - за період з 29 травня до 31 серпня планується оздоровити 1340 дітей, при чому вартість путівки до санаторію «Пролісок» (5500 грн.) чи до «Зеленого гаю» (6290 грн.) для батьків є безкоштовною за рахунок держбюджету».

Начальник відділу у справах захисту населення від наслідків Чорнобильської катастрофи Управління праці та у справах захисту населення від наслідків Чорнобильської катастрофи Департаменту соціального захисту населення Чернігівської ОДА Лариса Мазій розповіла, що оздоровчі заклади країни згідно компетенції їхнього Управління наразі планують відвідати 12 дітей (вартість лікування кожної дитини становить 13545 грн.), також оздоровленням забезпечуються діти, які проживають у Ніжинському дитячому будинку-інтернаті.

- Підготовка до оздоровчої компанії нашим Управлінням здійснюється протягом року, планується функціонування 474 дитячих освітянських оздоровчих відпочинкових таборів, які охоплять 29000 дітей, буде продовжено практику літніх мовних таборів, де заняття будуть проводити закордонні носії іноземної мови, - повідала головний спеціаліст відділу дошкільної, позашкільної освіти та виховної роботи Управління освіти і науки Чернігівської ОДА Оксана Олійник, - першочерговість матимуть діти, які потребують особливої соціальної уваги та підтримки (22000 дітей), а саме оздоровлення пройде в три зміни у дитячих закладах «Лісова казка» (Новгород-Сіверський район), «Зміна» (Чернігівський район), «Барвінок» (Менський район), при чому основним вектором лишається національно-патріотичне виховання, безпечність та цікаве змістовне наповнення.

«Наше Управління постійно долучається до оздоровчої кампанії і має 2 основні напрямки – пришкільні табори та співпраця з Управлінням у справах сімї, молоді та спорту щодо залучення дітей пільгових категорій до оздоровлення, - зазначив головний спеціаліст відділу розвитку загальної середньої дошкільної і позашкільної освіти та виховання управління освіти Чернігівської міської ради Олександр Мельниченко, - мережа відпочинкових закладів на базі освітніх закладів міста цього року буде розширена – з 1 по 20 червня працюватимуть 35 пришкільних таборів (з 9 мовними школами) з денним перебуванням, у яких відпочине 2100 дітей пільгових категорій за рахунок бюджету, велика увага приділятиметься активним формам проведення дозвілля, а триразовим гарячим харчуванням забезпечуватиме КП «Шкільне», для чого у міському бюджеті передбачено 1,47 млн. грн.»

Головний позаштатний спеціаліст Управління охорони здоров'я Чернігівської міської ради Віра Демченко зауважила, що оздоровлення дітей Чернігова відбувається за путівками, які отримують дитячі поліклініки із обласного Управління охорони здоров’я та МОЗ України, додатково влітку міська рада організовує оздоровлення дітей у відокремленому структурному підрозділі дитячого оздоровлення «Дружба» ЧМЛ №1, до якого діти поступають за рішенням санаторно-курортних комісій дитячих поліклінік після проходження медичних оглядів, крім того відбувається реабілітаційне лікування дітей з інвалідністю у ЦМСР «Відродження».

Завершила захід позаштатний педіатр області Людмила Кривець, яка розповіла, що крім згаданих санаторіїв, діти мають змогу оздоровлюватися в санаторіях Одеси, Бердянська та Західної України, куди направляються ті, хто знаходиться під диспансерним наглядом, але якщо влітку там дітей вистачає, то в інший період є проблема з наповненням дітьми, що пов’язано як з фінансами та навчальним процесом, так і з законодавством, яке дозволяє лише раз або оздоровитися в санаторії, або відпочити в таборі (що не тотожно) за державний кошт.


Прес-центр "Чиста Політика"

Останні новини Чернігівщини

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини