Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 03:51:49

В області готуються до літнього оздоровчого сезону-2018

03.03.2018   09:55Агенцiя

Основні завдання з проведення оздоровлення та відпочинку дітей області влітку цього року, враховуючи позитивні напрацювання попередніх років та нові виклики, обговорили на розширеному засіданні профільної обласної міжвідомчої комісії, яке провела заступник голови ОДА Наталія Романова.

Як зазначила директор Департаменту сім’ї, молоді та спорту ОДА Ніна Лемеш, за прогнозованими показниками на зазначені потреби планується використати понад 73 мільйони гривень, при цьому з обласного бюджету — 44,7 мільйона гривень.

Позитивним є заплановане збільшення видатків місцевих бюджетів на оздоровчу кампанію у більшості районах та містах. Активно долучаються до роботи і об’єднані територіальні громади. Проте районам та містам не слід забувати про спонсорську допомогу і залучати всі можливі небюджетні джерела фінансування.

До речі, можна передбачати кошти на придбання путівок в оздоровчі заклади за межами Чернігівщини. Так, з бюджетів районів, міст та ОТГ на придбання таких путівок заплановано виділити 552 тисячі гривень.

Загалом забезпечити оздоровленням та відпочинком мають 53,7 тисячі дітей (майже 55% від загальної кількості). Минулого року цей показник склав 57% і перевищив всеукраїнський — 54,4%.

Також залишається завдання стовідсоткового оздоровлення дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування. Пріоритетом є діти з багатодітних та малозабезпечених сімей, діти-інваліди. Особлива увага — дітям із сімей військовослужбовців, які загинули на сході України (наразі в області 48 таких дітей шкільного віку).

Наголосила Ніна Лемеш на обов’язковому збереженні та забезпеченні функціонування існуючої мережі позаміських дитячих закладів оздоровлення і відпочинку. Планується, що цьогоріч працюватиме 21 такий заклад.

Також буде проведена державна атестація шести позаміських дитячих закладів оздоровлення та відпочинку області.

— На сьогодні заклади області, більшість з яких розташована в мальовничих місцях, здатні надати якісні послуги за помірну ціну та є конкурентоспроможними на ринку оздоровчих послуг. Насамперед необхідно налагодити роботу щодо участі в конкурсних торгах,  — зауважила заступник голови ОДА.

Говорили під час засідання і про забезпечення пожежної безпеки. На усунення недоліків в закладах оздоровлення та відпочинку планується використати майже 694 тисячі гривень з обласного бюджету. За попередньою інформацією, з бюджетів районів, міст та ОТГ, залучених коштів у цьому напрямку передбачено виділити понад мільйон гривень.

До слова, з 1 квітня поточного року запрацює Державний реєстр майнових об'єктів оздоровлення та відпочинку дітей, у якому буде розміщена інформація як про працюючі, так і непрацюючі профільні заклади незалежно від форми власності та підпорядкування.

 
Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації

Останні новини Чернігівщини

 150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні

150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні 17:03

Наш регіон – один із 8 в Україні, який, відповідно до рішення Кабінету Міністрів України, отримає кошти від держави на облаштування безпечних умов у закладах освіти.

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування 16:54

Театральний „Фестиваль взаємності“ об’єднає чеських та українських митців у п’яти містах України. ǿетою фестивалю є поєднання культурних наснаг Чеської Республіки та України через мистецьке вираження та підтримку діалогу й взаєморозуміння серед митців обох країн.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:04

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій техногенного та природного характеру, а саме: 1 дорожньо-транспортна пригода та 4 пожежі. Внаслідок цих подій 1 особа постраждала. Внаслідок ракетного обстрілу травмовано 77 осіб, з них 4 дитини, підтверджено загибель 18 осіб.

У Чернігові завершено пошуково-рятувальну операцію на місці ворожої атаки 09:59

Станом на ранок 18 квітня відомо вже про 18 загиблих людей, постраждали 78 осіб, з них 4 дітей.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини