Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 28 березня, 12:45:57

Лауреати загальнонаціональної програми "Людина року-2017" в номінації "Міський голова року"

14.02.2018   12:34Агенцiя

Владислав АТРОШЕНКО Чернігівський міський голова, Народний депутат України трьох скликань, проукраїнський політик, бізнесмен та управлінець, засновник благодійного фонду "Поліський оберіг".

Три головні події 2017 року за Вашою версією:
Головне – люди побачили, що місто може змінюватися, у нього є перспектива. Початок перетворення нашого міста (нові дороги, реконструкції історичних та рекреаційних зон, обов’язковість велоінфраструктури і безбар’єрності на всіх дорогах, які ремонтуються, новий сквер ім. Богдана Хмельницького, відремонтований підземний перехід біля готелю "Україна".

Ваш життєвий девіз:
"Бачу ціль – не бачу перешкод".

Ким Ви мріяли стати в дитинстві?
Директором Чернігівського радіозаводу.

Чи є у Вас мрія, що поки не здійснилась? Якщо "так", то яка?
Зробити Чернігів одним із найбільш успішних міст України й розмовляти з європейськими та світовими партнерами на рівних. Бути сьогодні успішним – це дивитись на крок, а краще, на декілька кроків уперед.

Ваш улюблений афоризм?
Багато улюблених. Наприклад: "Роби те, що повинен, і будь, що буде", "Чого ми бідні, бо дурні. А чого дурні – бо бідні", "Вам "шашечки" чи їхати"?

Чим Ви найбільше пишаєтесь у вашому місті?
Багатовіковою історією Чернігова, з якої починалася Київська Русь. А сьогодні тим, що люди починаються більш дбайливо ставитися до міста і берегти те, що створюється.

Хто, на Вашу думку, є взірцевим міським головою? (на прикладах з усього світу)
Колишній мер міста Меммінген, мій друг Іво Хольцингер. Він пропрацював на своїй посаді 36 років, пережив об’єднання Німеччини і багато урядів. А зараз спокійно ходить по вулицях рідного міста, і до нього ставляться з великою повагою всі городяни. В Україні за реальними результатами прикладом може бути Геннадій Кернес.

Головна проблема всіх українських міст, яку потрібно вирішувати в першу чергу?
Три головних проблеми:
1) Ментальність людей. 90 % не розуміють, що багатоповерхівки – це їх власність разом з дахом, внутрішньо під’їзним простором та внутрішньо будинковими комунікаціями. Люди не розуміють, що інфраструктура міста у жахливому стані, її терміново потрібно поетапно міняти. На це потрібні кошти. Нам ніхто нічого не винен. Доля міста у наших руках. Аби ми живемо красиво, вчимо дітей у класах по 20 чоловік, ходимо до школи у 1 зміну, 90 тисяч чоловік їздить безкоштовно і витрачаємо на це більше 5 % зібраних податків. Або міняємо свідомість. Податки треба платити. За всі блага треба заплатити, щоби їх мати. І таке інше.
2) Стан інфраструктури, і перш за все – мереж, доріг, генерацій. Масштаби і ціна цього питання є не підйомними для більшості міських бюджетів і це є великою проблемою для України. І неправильно обмежуватися розхожою фразою – "У Вас самоврядування, багато грошей – Ви і розбирайтеся".
3) Страшна демографічна ситуація, плюс величезна трудова міграція. Якщо щастя не в грошах, то в чому? А якщо все-таки в грошах, то чому? Грошей має бути достатньо. Але щастя – робити те, що доставляє радість для тебе і оточуючих людей, будувати, творити, розвивати себе та свою команду. Щастя – жити з радістю від кожного прожитого і відпрацьованого дня.

Продовжіть фразу "Дайте мені точку опори і я... створю команду, яка перебудує світ".

Яка риса характеру – Ваш головний недолік?
Багато недоліків. Можу загнати себе и інших. Не терплю тупості і байдужості. Відволікаюся на красивих жінок.

Чи є у Вас улюблена книга? Якщо "так", то яка?
Зараз, на жаль, читаю мало. Із улюблених багато – це і "Війна і мир", без жартів, і трилогія Т. Драйзера, і "Зелений король", автора не пам’ятаю.

З ким із історичних особистостей Ви могли б потоваришувати, якщо б були його сучасником?
Я би хотів не подружитися, але хотів би повчитися у багатьох видатних людей, навіть якщо деякі з них були полководцями, промисловцями – меценатами, царями або диктаторами.

Яке чудо світу ви би хотіли перенести до свого рідного міста? Що би воно символізувало?
Я не хочу ніяких чудес, тому що їх не буває. Всього треба досягати копіткою працею. Я хочу, щоби моє місто знайшло амбіції, стало розвиватися і отримало у такий спосіб право на своє майбутнє.

Якби ви відкрили нову планету, як би ви її назвали?
Я не астроном. Це дивне для мене питання. Назвав би "Чернігів" або "Україна", або "Земля-2".

Уявіть що до Вас в гості завітав Президент Америки з проханням показати Україну. Куди б ви його запросили на екскурсію?
Туди, де потрібні інвестиції – перш за все у Чернігів.

Що Ви вважаєте своїм головним досягненням в житті, а що найбільшою помилкою?
Якщо дасть Бог дожити – готовий відповісти на це питання у 75 років. Це вік, у якому я планую піти на відпочинок.

Яке зайняття для Вас - найкращий відпочинок?
Спортзал. Декілька днів спільного відпочинку з сім’єю. Баня. Спільна вечеря з командою або з бізнес-партнерами. Рибалка, полювання, футбол – не моє…


 https://www.rbc.ua/ukr/news/laureaty-obshchenatsionalnoy-programmy-chelovek-1518601987.html

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини