Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 18 квітня, 13:04:27

Максим Микитась у діалозі з виборцями

09.02.2018   12:35Агенцiя

Десятки кілометрів і населених пунктів, сотні, а може, і тисячі співрозмовників — такими видалися робочі поїздки народного депутата Максима Микитася: Чернігів, Ріпки, Любеч, Замглай, Петруші, Ковпита, Андріївка, Іванівка, Михайло-Коцюбинське.

Про що говорили чернігівці з народним обранцем? Про медицину й освіту, про ремонти шкіл і дитсадків, про відновлення спортивних майданчиків, закупівлю обладнання та ліків, підтримку спортсменів і молодих лікарів. Загалом понад 20 годин суцільного діалогу.

Сам Максим Микитась використав цей час, щоб відзвітувати перед громадою про роботу, яку він здійснював в окрузі за ці півтора року. Ну, і водночас, щоб поспілкуватися з громадськими активами Чернігівщини.

«Знаєте, на зустрічі щоразу приходило стільки людей, що місця вільного не було, — розповідає народний обранець. — Це доводить, що їх цікавить наша спільна праця, їм болить за майбутнє рідного краю. Для когось, як у Ріпкинській другій школі, це турбота про молоде покоління, бо ця школа навіть у сільській місцевості виховує високоосвічену молодь. Це найкраща опорна школа України, де є сучасне наочне обладнання з фізики, математики, природничих наук, якісні лінгафонні кабінети та два десятки класів обладнані мультимедійними комплексами. Тут узагалі не користуються крейдою. Повірте, я такого і в Києві не бачив. Діти їздять на стажування до Норвегії та Швейцарії, мріють бути перекладачами й програмістами. Ось де натхнення на нові звершення! Інший приклад — Михайло-Коцюбинська гімназія, яка вже працює за енергоефективними програмами. Тут переобладнали їдальню, є якісна кухня, оновлені спортивні зали. За моєї підтримки тут оновили 165 вікон. Майже таку ж кількість хочемо встановити в Ріпках, а от Михайло-Коцюбинському допоможемо з придбанням мультимедійного комплексу».

У Замглаї, наприклад, громаду цікавить оновлення місцевої економіки — нові робочі місця та співпраця з геологорозвідувальними дослідницькими кафедрами в Рівному. Мешканців Любеча турбує утеплення садочка й відновлення стаціонарного відділення в лікарні. Купівлею твердопаливного обладнання переймалися люди в Петрушах. Відновлення спортивного майданчика актуальне для Андріївки. Про надання громадам більших повноважень мріють в Іванівці. У Ковпитах хочуть оновити клас для першачків і знайти нового лікаря в амбулаторію.

Але всіх скрізь єднають погані дороги, маленька зарплата й недосконала законодавча база. І, звісно, великі мрії про квітучу Чернігівщину. Так, роботи багато, зітхає народний обранець, оцінюючи перспективи. Саме тому в його приймальні вже підготували перелік об’єктів, які потребують фінансування з боку держави. Сумарний бюджет перетворень — 175 мільйонів гривень. І всі ці ремонти й оновлення перебуватимуть у полі зору народного депутата — переконує Максим Микитась.
Детальніше про кожну зустріч із громадою кожного населеного пункту читайте в наступних номерах газети. Цього разу розповімо про перетворення в 4-й міській лікарні, що на Шерстянці в Чернігові. Там дійсно творять дива завдяки вчасній та вмілій підтримці Максима Микитася.
 

Останні новини Чернігівщини

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:04

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій техногенного та природного характеру, а саме: 1 дорожньо-транспортна пригода та 4 пожежі. Внаслідок цих подій 1 особа постраждала. Внаслідок ракетного обстрілу травмовано 77 осіб, з них 4 дитини, підтверджено загибель 18 осіб.

У Чернігові завершено пошуково-рятувальну операцію на місці ворожої атаки 09:59

Станом на ранок 18 квітня відомо вже про 18 загиблих людей, постраждали 78 осіб, з них 4 дітей.

18 квітня у Чернігові День жалоби

18 квітня у Чернігові День жалоби 09:54

Для вшанування пам'яті загиблих внаслідок ракетного обстрілу російськими військами нашого міста 17 квітня 2024 року у Чернігові 18 квітня оголошено Днем жалоби. Відповідне розпорядження підписав в.о. міського голови Чернігова Олександр Ломако.

18 квітня: цей день в Україні і світі

18 квітня: цей день в Україні і світі 08:52

ДЕНЬ 785 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 785 RUSSIAN AGRESSION

Удар по Чернігову. Інформація станом на 14.00

Удар по Чернігову. Інформація станом на 14.00 15:02

О 09 год. 03 хв. 17 квітня ворогом здійснено ракетний обстріл території міста Чернігова. Сталося пряме влучання в будівлю соціальної інфраструктури.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини