Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 16 квітня, 16:05:55

Реалізація програми "Доступні ліки" на Чернігівщині триває безперервно

24.01.2018   11:54Агенцiя

За інформацією прес-центру Міністерства охорони здоров’я України, лише дві області в Україні — Чернігівська та Полтавська як належить подбали про хворих на серцево-судинні захворювання, цукровий діабет ІІ типу та бронхіальну астму — вчасно направили кошти до кінцевих розпорядників, якими зазвичай є заклади охорони здоров‘я.

Натомість з інших областей надходять повідомлення, що люди не можуть отримати препарати за програмою «Доступні ліки». Лікарі не видають рецепти, а аптеки – медикаменти, кажучи, що немає фінансування. Проблема ж полягає в тому, що у більшості регіонів дотепер не ухвалені обласні та місцеві бюджети, не розподілено кошти по районах.

Водночас у Міністерстві охорони здоров’я наголошують: фінансування з національного рівня було виділено вчасно та  в повному обсязі.

Верховна Рада 7 грудня ухвалила бюджет на 2018 рік, 3 січня Державна казначейська служба України перерахувала в кожну область заплановану на січень суму. В регіони надійшло 83,3 мільйона гривень з передбаченого на цей рік мільярда.

Річний обсяг цьогорічного фінансування програми «Доступні ліки» на Чернігівщині складає 26 мільйонів 631,2 тисячі гривень (у квітні – грудні попереднього року — 18,5 мільйона). З цієї суми, відповідно до помісячного плану, у січні по районах вже розподілено 2 мільйони 218,9 тисячі гривень. Тож пацієнти, які користуються даною урядовою програмою, мають змогу отримати медикаменти вчасно.

Нині Міністерство разом з Урядом працює над тим, щоб вже у лютому збільшити перелік ліків, які можна буде отримати за програмою безоплатно. Це відбудеться успішно за умови, що кожна область України налагодить роботу і кошти, нарешті, будуть перераховані до місцевих головних розпорядників.


Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації

Останні новини Чернігівщини

Населення Чернігівської області заборгувало за спожите тепло і гарячу воду понад 244 млн грн

Населення Чернігівської області заборгувало за спожите тепло і гарячу воду понад 244 млн грн 13:30

Попри постійні військові небезпеки і фінансові труднощі, АТ «ОТКЕ» стабільно та надійно забезпечувало жителів 19 територіальних громад послугами, це понад 125 тисяч мешканців.

Переселенці і ветерани війни: що пропонує служба зайнятості 13:15

Продовжуємо інформувати роботодавців, переселенців та ветеранів про можливості та ресурси служби зайнятості. Черговий «круглий стіл» за участю громадян цих категорій, а також представників місцевої влади, служби зайнятості та соціальних партнерів відбувся в Менській міській раді під головуванням директорки Чернігівського обласного центру зайнятості Людмили Ключник.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:53

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій, а саме: 1 аварійну ситуацію на мережах життєзабезпечення, 1 дорожньо-транспортну пригоду та 3 пожежі. Внаслідок цих подій загинула 1 особа та 2 особи постраждали.

єВідновлення: компенсацію за пошкоджене житло отримають ще 39 чернігівців

єВідновлення: компенсацію за пошкоджене житло отримають ще 39 чернігівців 08:37

У рамках державної програми «єВідновлення» компенсацію за пошкоджене житло отримають ще 39 чернігівців.

16 квітня: цей день в Україні і світі

16 квітня: цей день в Україні і світі 08:32

ДЕНЬ 783 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 783 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини