Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 23 квітня, 21:16:58

Майже 1 млн. грн. з початку року спрямовано з міського бюджету чернігівцям на допомогу при народженні

13.01.2018   11:16

З початку року вже 111 чернігівських родин звернулися до міської ради за одноразовою матеріальною допомогою при народженні дитини. Виплата чергової допомоги 76 сім’ям міста була погоджена вчора комісією з попереднього вивчення питання надання допомоги при народженні. Це рішення розглядатиметься на наступному засіданні виконавчого комітету міської ради.

Загальна сума виплат складе 655 тисяч гривень з міського бюджету. Зокрема: на народження першої дитини по 5 тисяч гривень отримають 43 родини, другої дитини – 23 родини по 10 тисяч гривень, третьої дитини – 9 родин по 20 тисяч гривень.  Серед  новонароджених чернігівців також 1 двійня, допомога на яку складе 30 тисяч гривень, адже у родині це 2-га та 3-я дитини. 

Раніше, 4 січня, рішенням виконкому вже була надана допомога 35 родинам Чернігова на загальну суму 260 тисяч грн з міського бюджету.

Минулого року допомогою при народженні дитини скористалися 299 чернігівських сімей. На це спрямовано 2 млн 405 тис. гривень з міської скарбниці.

Реалізація Програми підтримки народжуваності у місті Чернігові на 2017-2022 роки, прийнятої Чернігівською міською радою за ініціативи міського голови Владислава Атрошенка, розпочалася з 21 вересня минулого року. Для виконання Програми у міському бюджеті на поточний рік передбачено 20 млн грн.

Допомога надається родинам, місце проживання яких зареєстровано в місті Чернігові.

Документи на одержання допомоги необхідно надавати до Відділу звернень громадян Чернігівської міської ради (вул. Шевченка, 9).

Допомога надається одноразово по першому зверненню одного з батьків, але за результатами розгляду комісією з попереднього вивчення питання надання допомоги при народженні та затвердження рішенням виконавчого комітету Чернігівської міської ради.

 
Прес-служба Чернігівської міської ради

Останні новини Чернігівщини

 На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу

На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу 17:35

Слідчі Прилуцького районного відділу поліції під процесуальним керівництвом Прилуцької окружної прокуратури оголосили про підозру двом зловмисникам, які за попередньою змовою випиляли у лісосмузі Ічнянської громади дерев на понад 100 тисяч гривень.

Масажі, лімфодренаж, індивідуальна робота з психологами та багато іншого можуть отримати чернігівські військові, ветерани та члени їхніх родин 17:25

Зазвичай після закінчення терміну лікування у закладах охорони здоров’я військовослужбовці та ветерани, як правило, потребують певного відновлення.

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини 15:18

За матеріалами Служби безпеки України до 15 років позбавлення волі заочно засуджено організаторку псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини.

 Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну

Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну 15:16

Прокурором Чернігівської окружної прокуратури в судовому засіданні доведено вину 36-річного місцевого жителя в придбанні, зберіганні з метою збуту та збуті психотропних речовин (ч.ч.1, 2 ст.307 КК України).

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію 15:13

Загальноміську нараду цього вівторка почали з обговорення ліквідації наслідків ракетних ударів, яких завдали військові російської федерації по Чернігову 17 квітня.