Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 08:32:39

Декларування - 2018 за новою формою

03.01.2018   08:03Агенцiя

Чернігівська ОДПІ звертає увагу на те, що форму податкової декларації про майновий стан і доходи (далі - декларація) та інструкцію щодо її заповнення викладено в новій редакції.

Отже, з 1 січня 2018 року фізичні особи, які згідно з Податковим кодексом України (далі - Кодекс)зобов’язані та/або мають право подати декларацію, здійснюють свій обов’язок  та/або реалізують таке право за новою формою декларації.

Зважаючи на зміни, у декларації передбачено внесення відомостей до категорії платників щодо осіб, які припинили підприємницьку діяльність протягом звітного (податкового) року, шляхом зазначення позначки «V» та визначення дати прийняття рішення про припинення. Такі декларації є ліквідаційними для цієї категорії платників податків. Цю позначку повинні зазначати лише особи, які прийняли рішення про припинення у звітному році, тобто дата прийняття рішення не повинна бути меншою, ніж 01.01.2017, та більшою, ніж 31.12.2017.

Також, з метою розстрочення податкових зобов’язань, відповідно до п.п. «д» п.п. 164.2.17 п. 164.2 ст. 164 Кодексу, платник податку разом із декларацією подає до контролюючого органу письмову заяву довільної форми, відомості щодо подання якої обов’язково зазначаються у розділі «Доповнення до податкової декларації».

Крім того,  п.п. 166.3.3 п. 166.3 ст. 166 Кодексу викладено в новій редакції, згідно з яким з 01 січня 2017 року фізична особа - платник податку має право включити до податкової знижки фактично здійснені ним протягом звітного податкового року витрати на користь вітчизняних вищих та професійно -  технічних навчальних закладів для компенсації вартості здобуття середньої професійної або вищої освіти такого платника податку та/або члена його сім’ї першого ступеня споріднення.

Тобто, з 01 січня 2017 року скасовано обмеження щодо сум коштів та обмеження щодо навчального періоду, за який здійснено таку сплату, а  враховуватимуться фактично понесені платником податку витрати. 
Детальніше про зміни, які внесено до додатків,та прикладами заповнення оновленої декларації ідеться в листі ДФС України від 18.12.2017р. № 35310/7/99-99-13-01-03-17«Про декларування доходів фізичними особами».

Останні новини Чернігівщини

 150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні

150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні 17:03

Наш регіон – один із 8 в Україні, який, відповідно до рішення Кабінету Міністрів України, отримає кошти від держави на облаштування безпечних умов у закладах освіти.

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування 16:54

Театральний „Фестиваль взаємності“ об’єднає чеських та українських митців у п’яти містах України. ǿетою фестивалю є поєднання культурних наснаг Чеської Республіки та України через мистецьке вираження та підтримку діалогу й взаєморозуміння серед митців обох країн.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:04

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій техногенного та природного характеру, а саме: 1 дорожньо-транспортна пригода та 4 пожежі. Внаслідок цих подій 1 особа постраждала. Внаслідок ракетного обстрілу травмовано 77 осіб, з них 4 дитини, підтверджено загибель 18 осіб.

У Чернігові завершено пошуково-рятувальну операцію на місці ворожої атаки 09:59

Станом на ранок 18 квітня відомо вже про 18 загиблих людей, постраждали 78 осіб, з них 4 дітей.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини