Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 12:32:55

Ліга виборців підсумовує результати свого дослідження виборів в ОТГ Чернігівщини

27.12.2017   08:31Агенцiя

Вже вдруге в Чернігівській області за перебігом виборчого процесу спостерігали представники Громадської організації «Ліга виборців».

Цього разу організація проводила екзіт-пол на всіх дільницях новостворених громад, де 24 грудня обирали голів та депутатський корпус.

На 20.00, коли виборчі дільниці починали підрахунок голосів, Голова Чернігівського осередку організації Володимир Вінниченко представив результати роботи активістів на дільницях.

Так, за результатами екзіт-полу своїх голів в новостворених громадах отримали Аграрна (Варвинська ОТГ), Радикальна партії (Линовицька ОТГ) та Блок Петра Порошенка (Височанська ОТГ). В Городнянській громаді майже половину голосів виборців отримав діючий міський голова Андрій Богдан. Як відмітив Володимир Вінниченко організація вперше спробувала проведення екзіт-полу на виборах в одномандатних округах громад.

Для роботи було задіяно майже шість десятків волонтерів. Для опитування виборців на великих дільницях активісти організації діяли парами. Роботу суттєво ускладнювала іноді надвелика кількість округів, що територіально відносились  до меж однієї дільниці. Наприклад, дільниці 740134 та 740135 у Варві опрацьовували дані аж 9 округів кожна.

Але не зважаючи на те, що така ситуація значно впливала на похибку слід відмітити високу достовірність попередніх результатів. Вже проаналізувавши остаточні дані згідно протоколів дільничних комісій, голова «Ліга виборців» на Чернігівщині  відмічає, що похибка у результатах голосування в одномандатних округах на великих дільницях при порівнянні їх з результатами попереднього опитування не перевищує 9%.

При чому основним фактором, що вплинув на похибку Володимир Вінниченко називає результати голосування на дому. Більше ніж в кожному 9 з 10 округів організація на 20.00 не тільки правильно виявила переможців, але й отримала достовірні дані щодо черговості інших претендентів. В Городнянській територіальній громаді подібних складнощів не було – люди голосували за списки партій. Однак і в Городні не обійшлось без «сюрпризів».

Результати екзіт-полу не показали серед переможців місцеву організацію Опозиційного блоку, при цьому сама Партія в Городня отримала біля 10% голосів. Таку ситуацію голова «Ліги виборців» на Чернігівщині пояснює небажанням і відверто острахом виборців Блоку говорити про свою підтримку цієї політичної сили.


Пресс-служба Чернігівської ОО ГО «Ліга виборців»

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини