Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 13:19:02

Звіт про роботу за 2014-2017 р.р. Народного депутата України Олександра Кодоли

21.12.2017   15:34Агенцiя

Обраний по одномандатному виборчому округу № 209; Заступник голови Комітету Верховної Ради України з питань будівництва, містобудування і житлово-комунального господарства; Заступник Глави Постійної делегації Верховної Ради України у Парламентській асамблеї ЄС - Східні сусіди (ПА ЄВРОНЕСТ); Керівник групи з міжпарламентських зв'язків з Латвійською Республікою; Співголова групи з міжпарламентських зв’язків з Республікою Білорусь.


Законотворча діяльність


Народним депутатом за 3 роки діяльності подано 72 законопроекти, з них протягом 2017 року - 18.  Запропоновано 153 поправки до проектів Законів.
9 законопроектів на сьогодні стали діючими законами. Зокрема:
-    №4680 Про внесення змін до статті 13 Закону України "Про особливості здійснення права власності у багатоквартирному будинку"
-    №4733-1 Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо удосконалення містобудівної діяльності
-    №2345а Про внесення зміни до статті 3 Закону України "Про пенсійне забезпечення осіб, звільнених з військової служби, та деяких інших осіб" (щодо доповнення переліку осіб, які мають право на пенсії нарівні з військовослужбовцями строкової служби та членами їх сімей)
-    №1581-д Про житлово-комунальні послуги
-    №1505-1 Про внесення змін до пункту 3 розділу VIII "Прикінцеві положення" Закону України "Про забезпечення реалізації житлових прав мешканців гуртожитків" (щодо продовження строку мораторію на відчуження гуртожитків)
-    №1408 Про внесення змін до деяких законів України (щодо волонтерської діяльності)
-    №1076 "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо забезпечення реалізації житлових прав мешканців гуртожитків"           

Підтримка реформи у сфері ЖКГ та містобудування

Народний депутат, заступник голови Комітету з питань будівництва, містобудування і житлово-комунального господарства Верховної Ради України Олександр Кодола послідовно і цілеспрямовано працює над втіленням реформ в сфері житлово-комунального господарства України. Він є співавтором цілої низки реформаторських законів. Зокрема Законів «Про Житлово-комунальні послуги”, «Про енергоефективність будівель», «Про комерційний облік теплової енергії та водопостачання», «Про внесення змін до Закону України "Про регулювання містобудівної діяльності", «Про внесення змін до Житлового кодексу Української РСР та інших законодавчих актів України щодо забезпечення прав власників (користувачів) приміщень жилого будинку», «Про внесення змін до Закону України "Про відходи" (щодо імплементації вимог директив ЄС у сфері поводження з відходами)» тощо. На сьогодні стали діючими Закони "Про забезпечення реалізації житлових прав мешканців гуртожитків", «Про житлово-комунальні послуги», "Про зміни до Закону «Про особливості здійснення права власності у багатоквартирному будинку", «Про комерційний облік комунальних послуг», «Про енергетичну ефективність будівель».

Робота з виборцями


Особливу увагу Олександр Кодола приділяє роботі з виборцями в окрузі.
За цей період під час виїздів у райони Чернігівської області та в обласному центрі м.Чернігові проведено 162 особистих прийомів громадян,  всього до народного депутата особисто звернулися майже дві тисячі громадян. Надійшло 3242 звернення. Відправлено депутатських звернень – 1622. Подано 142 депутатських запити.
Найбільше звернень до депутата стосувалось матеріальної допомоги, питань охорони здоров’я, отримання статусу учасника бойових дій та передбачених Законами України виплат та пільг учасникам АТО, в тому числі членам сімей загиблих учасників АТО, порушень прав громадян представниками правоохоронних органів тощо.

Депутатські запити та захист інтересів громади


На захист державних інтересів та вирішення проблем виборців Чернігівщини Олександром Кодолою подано 142 депутатських запити. Серед найважливіших проблем, які потребували такого механізму, як депутатський запит, у 2017 році зокрема були:
-    необхідність зміни тарифної сітки заробітної плати лікарям;
-    фінансування вищих навчальних закладів І-ІІ рівнів акредитації (коледжів, технікумів) державної форми власності;
-    вирішення квартирного питання військовослужбовців військової частини А4444, які після передислокації із Криму до Чернігова залишилися без житла;
-    підтримка робітників Гнідинцівського ГПЗ щодо вирішення питання з видачею ліцензій на видобуток нафти та газу в Україні;
-    питання щодо санаторно-курортного лікування учасників бойових дій та ветеранів війни;
-    щодо створення в місті Ніжин Чернігівської області історико-архітектурного заповідника;
-    щодо фінансування програми підтримки індивідуального житлового будівництва на селі "Власний дім";
-    щодо вирішення питання вчасних відшкодувань з державного бюджету місцевим бюджетам за надані пільги та субсидії.  

Залучення коштів для соціально-економічного розвитку виборчого округу


За три роки на розвиток Чернігівщини і зокрема 209 виборчого округу за сприяння Олександра Кодоли надійшло 84 мільйони гривень державних коштів. Це кошти із спеціальної субвенції на соціально-економічний розвиток округу (так званий депутатський фонд), це і кошти з Державного фонду регіонального розвитку, виділення яких депутат лобіював особисто.
Тільки в 2017 році в 209 виборчий округ та Чернігівську область, за ініціативи Олександра Кодоли з так званого депутатського фонду (спеціальної субвенції на соціально-економічний розвиток), надійшло 35 мільйонів гривень. З цих коштів надійшло до м. Ніжина - 12,8 млн грн, Ніжинського  району - 7,2  млн грн; Носівського району - 6,3 млн грн; Варвинського району - 2,8 млн грн; Срібнянського району - 1,6 млн грн; Ічнянського - 600 тис. грн, на об’єкти обласного значення та інші соціально важливі об’єкти Чернігівщини – 3,7 млн грн.
Серед найбільших проектів, профінансованих 2017 року за рахунок вказаних коштів: співфінансування будівництва лінійного прискорювача для  Чернігівського обласного онкодиспансеру –
 1 млн грн, продовження реконструкції плавального басейну у м. Ніжині – 1,7 млнгрн; облаштування міні-футбольного поля із штучним покриттям у Ніжині - 1,4 млн грн. Серед інших важливих проектів: виділення майже 9 мільйонів гривень на закупівлю обладнання та ремонт для закладів освіти округу. Встановлення в Ніжині загальноміського дитячого ігрового містечка – 800 тисяч гривень. Виділення 700 тисяч гривень на ремонт дитячого відділення Носівської центральної районної лікарні. Виділення 800 тисяч гривень на ремонт обласного дитячого санаторію «Пролісок» у Ніжинському районі, тощо.

Приклади вирішених питань


Завдяки коштам, залученим за ініціативи народного депутата України, в селі КалиновицяВарвинського району реконструйовано водогін.
В Ніжині на базі гімназії №16 та в селі Безуглівка Ніжинського району на прохання місцевих жителів облаштовані дитячі садки  
        Завдяки особистому втручанню Олександра Кодоли та вжитих ним організаційних заходів у 2017 в Ніжині вирішено питання вчасного початку опалювального сезону.
Результатом неодноразових звернень та запитів Олександра Кодоли стало створення в Чернігові Державного інституту випробувань і сертифікації озброєння та військової техніки на базі Державного науково-випробувального центр ЗСУ, що після анексії Криму був переведений  на Чернігівщину.
Завдяки залученню коштів і особистого втручання депутата в Макіївській об’єднаній територіальній громаді було створенопожежне депо.
Після неодноразових звернень народного депутата Кабінет Міністрів України вніс зміни до Постанови «Про ефективне використання державних коштів», що надає правову можливість створення у Ніжині історико-архітектурного заповідника національного значення.

Міжнародна міжпарламентська діяльність


Олександр Кодола у своїй діяльності значну увагу приділяє формуванню позитивного іміджу та захисту інтересів України на міжнародній арені.
Як керівник групи з міжпарламентських зв'язків з Латвійською Республікою Олександр Кодола проводить значну роботу з розбудови міжнародних зв’язків із цією країною Балтії. У квітні 2016 року група  народних депутатів України на чолі з Олександром Кодолою з офіційним візитом побувала у Латвії.  Українські парламентарі зустрілися із Головою Саейму Латвійської Республіки ІнароюМурнієце, з Прем'єр-міністром Латвії Марісом Кучинскісом та депутатами Саейму.
Під час офіційного візиту Голови Верховної Ради України Андрія Парубія до Латвії 11-12 грудня 2017 року Олександра Кодолу, який був складі делегації, нагороджено Грамотою Голови Саейму Латвійської Республіки за значний особистий внесок у зміцнення відносин між Латвією та Україною.
За сприяння Олександра Кодоли місто Ніжин, отримало латвійське місто-побратим Прейлі. В 2016 році відкрито Почесне консульство Латвійської Республіки у Чернігові.
Олександр Кодола сприяє проведенню спільних україно-латвійських проектів у сфері децентралізації, сільського господарства, розвитку територій та інших. За сприяння народного депутата, запроваджено постійний обмін делегаціями за участю представників місцевого самоуправління та бізнесу. У вересні 2017 року за ініціативи народного депутата Ніжин відвідала делегація латвійських парламентарів, які поділилися досвідом впровадження децентралізації із представниками об’єднаних територіальних громад та місцевого самоуправління 209 виборчого округу.
Депутат спільно із представниками латвійської влади та громадських організацій три роки поспіль організовує в Латвії відпочинок для дітей з Чернігівської області, чиї батьки брали участь в АТО на Донбасі.


Оцінка експертів


Олександр Кодола один із найбільш активних та відповідальних народних депутатів України VIII скликання. Згідно з дослідженнями експертів моніторингу iMoRe, він посідає третє місце у списку депутатів-реформаторів. За цим рейтингом його індекс підтримки реформ складає 96% зі 100% можливих. Також Олександр Кодола першийза кількістю виступів та поданих законопроектів серед депутатів, які представляють Чернігівщину у Парламенті.

Медіаактивність

За підрахунками експертів, Олександр Кодола спікер номер один серед депутатів від Чернігівщини. Він постійно спілкується і звітує перед виборцями в засобах масової інформації. Частий гість в ефірах телеканалів: Рада, Новий канал, 112 Україна, Еспресо ТБ, NEWS ONE, ICTV, а також  в регіональних друкованих та Інтернет-ЗМІ. За його участі було проведено сотні ефірів на загальнодержавних і регіональних телеканалах.

Зворотній зв'язок


Приймальні народного депутата:
Чернігів, проспект Миру, 65,
тел.066-469-22-83;
chernigiv.nf@gmail.com
У робочі дні з 09.00 до 18.00

Ніжин, вул. Московська, 20
тел. (04631) 7-13-70;
gp.kodola@gmail.com
У робочі дні з 08.00 до 17.00

Носівка, вул. Центральна, 20;
Тел. 096-383-67-89;
nosivka.nf@gmail.com
У робочі дні з 08.00 до 17.00

Срібне,: вул. Незалежності, 3
Тел. 099 045 19 20;
sribne.nf@gmail.com
У робочі дні з 08.00 до 17.00

Варва, вул Миру, 4,
Тел. 066 11 72 400
varva.nf@gmail.com
У робочі дні з 08.00 до 17.00


Профіль в соціальній мережі facebook:
https://www.facebook.com/oleksandr.mihalich
Сторінка на офіційному сайті Верховної Ради України:
http://itd.rada.gov.ua/mps/info/page/15309

Електронна пошта:
Kodola.Oleksandr@rada.gov.ua
 

Останні новини Чернігівщини

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини