Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 00:36:30

На засіданнях постійних комісій та президії обласної ради депутатський корпус узгодив та сформував остаточний порядок денний чергової сесії

07.12.2017   08:30Агенцiя

У переддень проведення пленарного засідання одинадцятої сесії обласної ради, 6 грудня, відбулися засідання постійних комісій, під час яких депутати аналізували проекти рішень, дискутували та обговорювали разом із розробниками доцільність тих чи інших положень і пунктів у запропонованих нормативних актах.

Остаточно ж із переліком питань, що розглядатимуться на пленарному засіданні, депутати визначились під час засідання президії, яке провів голова обласної ради Ігор Вдовенко. До роботи дорадчого органу долучилися також перший заступник та заступник голови обласної ради Валентин Мельничук та Арсен Дідур, голова облдержадміністрації Валерій Куліч та його заступники, члени президії, розробники проектів рішень.

Враховуючи те, що днями на Чернігівщину надійшли сумні звістки про загибель гранатометника 25-ої окремої повітряно-десантної бригади Віктора Маслова та молодшого сержанта 54-ої окремої механізованої бригади Володимира Мальцева, засідання розпочалося з хвилини мовчання у пам’ять про земляків, які віддали своє життя у боротьбі за незалежність на сході України.

Після цього депутати перейшли до безпосереднього розгляду питань. Першим на порядок денний внесено проект рішення про звіт голови обласної ради, що передбачено планом роботи представницького органу, статтею 55 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні»та статтею 124 Регламенту обласної ради.

Наступними депутати розглянуть питання щодо звіту про виконання обласного бюджету за 9 місяців 2017 року, внесення змін до рішення обласної ради від 20 грудня 2016 року «Про обласний бюджет на 2017 рік», а також проект головного кошторису Чернігівщини на 2018 рік. Необхідні роз'яснення та коментарі з приводу цих проектів рішень членам президії надав директор Департаменту фінасів ОДА Валерій Дудко.

Після дискусій члени президії погодились доопрацювати запропонований депутатами проект рішення щодо розподілу коштів перевиконання дохідної частини загального фонду обласного бюджету, щоб привести його привести його у відповідність до положень Бюджетного кодексу України.

Депутати підтримали проект програми економічного і соціального розвитку області на 2018 рік, внесення необхідних змін до Плану заходів із реалізації у 2018–2020 роках Стратегії сталого розвитку області на період до 2020 року, а також  до рішення обласної ради від 19 червня 2015 року «Про схвалення проекту перспективного плану формування територій громад Чернігівської області», у зв’язку зі створенням нових ОТГ на Чернігвщині та проведенням у них перших місцевих виборів 29 жовтня та 24 грудня.

Зміни до Програми профілактики правопорушень у Чернігівській області на 2016-2020 роки, яка буде розглядатись на сесії, передбачають долучення Управління патрульної поліції у м.Чернігові до відповідальних виконавців та учасників цієї програми, що дасть змогу передавати йому необхідні матеріально-технічні засоби.

Народні обранці погодились збільшити обсяги фінансування закупівлі дизельного пального для забезпечення транспортних перевезень у рамках внесення змін доПрограми покращення матеріально-технічного забезпечення військових частин та правоохоронних органів, які беруть участь в антитерористичній операції та дислокуються на території Чернігівської області, на 2017 рік. Розглянули депутати і проект рішення, яким пропонується затвердити аналогічну програму на наступний рік та спрямувати на її виконання 2 мільйони 499 тисяч гривень.

Члени президії погодились із необхідністю затвердження Програми стимулювання до запровадження енергоефективних заходів населення, об’єднань співвласників багатоквартирних будинків та житлово-будівельних кооперативів Чернігівської області на 2018-2020 роки».

Депутати підтримали впровадження двох програм, які стосуються інформатизації області, а також відзначення державних та професійних свят, ювілейних дат, заохочення за заслуги перед Чернігівщиною, здійснення представницьких та інших заходів, на період з 2018 по 2020 роки.

На пленарному засіданні одинадцятої сесії будуть розглянуті і зміни до Програми фінансової підтримки обласних громадськихорганізацій інвалідів та ветеранів на 2016-2020 роки, які знайшли одностайну підтримку серед народних обранців.

За поданням Департаменту культури і туризму, національностей та релігій ОДА обласною державною адміністрацією внесені питання, що стосуються внесення змін до двох цільових програм, перша з яких стосується оновлення та розвитку Менського зоопарку загальнодержавного значення на 2016-2020 роки, а друга, довгострокова, має назву «Мистецька освіта Чернігівщини» на 2011-2025 роки.

Депутатський корпус також підтримав внесення змін в частині збільшення фінансування до рішень про обласні стипендії видатним діячам культури і мистецтв, членам обласних відділень Національних творчих спілок України, а також творчій молоді.

Цілий блок питань, які будуть розглянуті на пленарному засіданні сесії, стосуються раціонального використання природних ресурсів Чернігівщини. Серед них – внесення змін до Регіональної цільової програми розвитку водного господарства Чернігівської області на період до 2021 року, зміна меж об’єкта природно-заповідного фонду – гідрологічного заказника місцевого значення «Чорне болото», що знаходиться на території Ріпкинського району.

Низка проектів рішень стосується погодження клопотань щодо приведення існуючого поділу лісів на категорії на території Варвинського, Корюківського та Чернігівського району.

Профільною комісією обласної ради з питань агропромислового комплексу, екології, природокористування та земельних відносин на розгляд сесії внесено потужний блок питань щодо використання природних ресурсів. У переважній більшості вони стосуються погодження спеціальних дозволів на користування надрами, розроблення технічної документації із землеустрою для низки комунальних закладів області.

Розглянуть на пленарному засіданні депутати і чимало питань щодо управління комунальним майном та розпорядження об’єктами спільної власності, які, хоч і з деякими зауваженнями, були підтримані членами президії.

Водночас проект рішення про безоплатну передачу у власність Іванівської сільської територіальної громади комплексу дитячого табору «Юний технік» депутати вирішили поки що відкласти, аби більш детально вивчити ситуацію та з’ясувати позицію ОТГ у цьому питанні.

Блок кадрових питань, запропонованих до розгляд, традиційно стосується продовження терміну дії контрактів, призначення та звільнення керівників низки комунальних підприємств та закладів області.

Обговорюючи проекти рішень щодо присвоєння звання «Почесний громадянин Чернігівської області» видатним діячам культури, мистецтва та суспільно-політичного життя Придесення, депутати шляхом голосування вирішили відзначити трьох кандидатів, які за підсумками рейтингового опитування на веб-сайті обласної ради, набрали найбільшу кількість голосів.

Планують депутати звернутися до центральних органів влади щодо вирішення низки важливих питань, які зокрема стосуються недопущення зміни джерел фінансування ВНЗ І-ІІ рівнів акредитації у 2018 році, перегляду та доопрацювання Стратегії реформування лісового господарства на період до 2022 року, продовження мораторію на продаж земель сільськогосподарського призначення.

На розгляд сесії вноситься також низка депутатських запитів щодо вирішення нагальних соціально-економічних проблем громад Чернігівщини.

Загалом же за підсумками проведення засідань постійних комісій та президії під час завтрашнього пленарного засідання одинадцятої сесії обласної ради депутати розглянуть 102 питання.


Відділ інформаційного забезпечення та зв'язків з громадськістю виконавчого апарату обласної ради

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини