Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 10:46:40

Семенівські лісівники занепокоєні долею лісгоспу

24.11.2017   12:20

На засіданні Кабінету Міністрів України 15.11.2017 р. схвалено проект Стратегії сталого розвитку та інституційного реформування лісового господарства України на період до 2022 року.

Ліси України є об'єктом права власності українського народу і тому їх подальший розвиток і реформування системи управління лісовим господарством повинні бути підтримані у суспільстві, але ж  даний проект був прийнятий  таємно, без обговорення.

Виходячи з того, що зазначено у повідомленнях ЗМІ, документ, прийнятий   Кабміном, передбачає кардинальну зміну системи управління та створення якоїсь всеукраїнської  окремої структури (акціонерної компанії)  з корпоративними правами, що буде мати незворотні наслідки для України - можлива приватизація лісів, монополізація лісосировинних ресурсів та банкрутство переважно місцевого деревообробного сектору.

Спроби  взяти під свій контроль  державні лісові ресурси  робились  не одноразово..  Зараз,  після спроб майже дворічної  дескридитації  лісогосподарських підприємств  в ЗМІ обвинувачуючи їх в «незаконних рубках»  тощо,  розпочалась  спроба  переробити систему управління лісовим господарством в країні, яка  на наш погляд  має кінцеву мету - ліквідація державних лісогосподарських підприємств,  в т.ч. Семенівського  держлісгоспу та  перерозподіл коштів  від продажу  лісових ресурсів.  Дані дії  можуть спричинити значні негативні наслідки для екології та економіки держави та місцевих громад  Семенівського району.

Така передача повноважень надання лісів для ведення лісогосподарського господарства з місцевого на центральний рівень протирічить загальнодержавній реформі децентралізації та призведе  до поглиблення проблем лісового господарства, а саме:
-       ліквідується штат працівників в лісогосподарських підприємств, що сприятиме соціальної напрузі;
-       значно скоротяться податки в місцеві бюджети;
-       втрата кваліфікованих фахівців на місцях унеможливить проведення лісовідновлення, охорони лісів від пожеж, проведення санітарно-оздоровчих заходів, лісопатологічне обстеження насаджень, моніторинг лісів тощо.

Колектив працівників державного підприємства  «Семенівське лісове господарство»  стурбований ситуацією, яка склалася на даний час. Так, 17 листопада,  було звернення  групи  народних депутатів до прем'єр-міністра України Володимира Гройсмана з проханням не допустити реалізації Стратегії реформування лісового господарства, ухваленої Кабміном 15 листопада 2017 року.  20 листопада терміново було скликано засідання профкому лісгоспу.  У всіх підрозділах пройшли збори трудових колективів, відбулась позачергова профспілкова конференція. Працівники лісгоспу висловили категоричне несприйняття даної « Стратегії».

21 листопада відбулись збори активу в обласному комітеті профспілки працівників лісового господарства з вимогою відмінити рішення уряду. А 23 листопада представники всіх держлісгоспів України зібралися на з'їзд у Київ. Вимога одна - не допустити прийняття «Стратегії» в даній редакції. Не допустити ліквідації держлісгоспів.

В разі неприйняття даних вимог, лісівники залишають за собою право на проведення акцій  громадської непокори в різних проявах.

Ми дуже довго мовчали. Подальша доля наших лісів, людей які віддають всі сили для їх збереження та примноження, спонукають нас застосовувати різні методи боротьби за існування підприємства.

Звертаємось до органів місцевого самоврядування, виконавчої влади та громадських організацій не залишатись байдужими до ситуації, яка склалась.


Прес-служба ДП «Семенівський лісгосп»

Останні новини Чернігівщини

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини