Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 19 березня, 09:58:36

"Майдан нашої Свободи" таку тему мав круглий стіл, який відбувся у Чернігові

21.11.2017   15:49Агенцiя

21 листопада в конференц-залі обласної ради пройшов круглий стіл, присвячений Дню Гідності і Свободи. У заході взяли участь представники органів виконавчої влади та місцевого самоврядування, освітяни, науковці, студенти вищих навчальних закладів Чернігівщини, громадські діячі, учасники національно-визвольного руху, журналісти.

Ініціатором зустрічі за круглим столом серед інших виступили органи представницької та виконавчої влади Чернігівщини, Благодійний фонд ім. Софії Русової, громадські організації.

До присутніх у залі звернулися радник голови обласної ради Дмитро Никоненко, директор Центру перепідготовки та підвищення кваліфікації Володимир Бойко.

У своєму виступі Дмитро Никоненко наголосив, що нинішнє зібрання об'єднує цілих три майдани, через які пройшов український народ, утверджуючи власну Гідність і Свободу.

– Першим із таких майданів був символом початку розпаду колишньої радянської імперії і відомий як студентська революція на граніті в жовтні 1990 року. Однією із важливих вимог багатотисячного братства студентів тоді було недопущення підписання нового союзного договору. Черговим Майданом була Помаранчова Революція 2004 року, коли на захист демократичних виборів та проти їх фальсифікаторів на Хрещатик вийшли вже сотні тисяч людей. А вже наступний Майдан 2013 року вивів на Революцію Гідності мільйони наших співвітчизників, яким закрили право на Європейський вибір розвитку власної держави.

Революція Гідності, четверту річницю якої нині відзначаємо, залишила глибокий, визначальний і незабутній слід в нашій біографії. 21 листопада 2013 року увійшло в історію України, як поворотний момент остаточного утвердження самоідентичності і національної свідомості українців, – сказав радник голови обласної ради. За його словами право на власну свободу і гідність, незалежність нашої держави волелюбні українці завжди відстоювали і нині боронять на сході України. Тому значимість затвердженого Президентом України року Указу «Про День Гідності та Свободи», насамперед полягає в тому, щоб щорічно, саме 21 листопада, кожен відчув свою приналежність до долі Батьківщини та власну відповідальність за гідне життя прийдешніх поколінь.

Далі учасники заходу вшанували світлу пам'ять героїв, які відстоювали та поклали свої життя за краще майбутнє України, а нині, тисячі їх послідовників вже четвертий рік героїчно стоять на варті незалежності, проливають кров у боях за рідну Вітчизну.

Радник голови обласної ради Дмитро Никоненко та директор Центру перепідготовки і підвищення кваліфікації Володимир Бойко вручили Подяки голови обласної державної адміністрації актору Чернігівського молодіжного театру Олексію Бишу та викладачу Чернігівського музичного училища ім. Л.Ревуцького Івану Крушу за підготовку документально-постановочного фільму, присвяченого поету, дисиденту-одинаку Леоніду Тереховичу.

Під час заходу відбулася презентація громадсько-культурного проекту «Майдан нашої свободи». Прозвучали виступи працівника обласної бібліотеки для юнацтва, члена ГО «Асоціація освітян ім. Софії Русової», історика-краєзнавця Володимира Єрмака, голови Благодійного фонду ім. Софії Русової Івана Чауса, заступника військового комісара області Вадима Лільчицького, журналіста, історика-краєзнавця Олександра Ясенчука, представника Українського інституту національної пам'яті Сергія Бутка.

На завершення круглого столу його учасникам було представлено благодійний-просвітницький ярмарок.


Відділ інформаційного забезпечення та зв'язків з громадськістю виконавчого апарату Чернігівської обласної ради

Останні новини Чернігівщини

Рятувальники 179 разів залучались до ліквідації пожеж та надзвичайних подій

Рятувальники 179 разів залучались до ліквідації пожеж та надзвичайних подій 12:34

Упродовж минулого тижня (з 11 по 18.03.2024) щоденно в підрозділах Головного управління ДСНС України у Чернігівській області перебувало на цілодобовому чергуванні 201 чоловік особового складу та 72 одиниці спеціальної техніки

Книжкові подарунки від Українського ПЕН!

Книжкові подарунки від Українського ПЕН! 12:28

15 березня до Чернігівської ОУНБ імені Софії та Олександра Русових завітали представники Українського ПЕН з чудовими книжковими подарунками!

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 12:24

Протягом минулої доби зареєстровано 28 небезпечних подій, а саме: 2 дорожньо-транспортні пригоди та 26 пожеж. Внаслідок цих подій загинули 2 особи та 2 особи постраждали.

 Поліція Чернігівщини розслідує обставини смертельних ДТП за участю мототранспорту

Поліція Чернігівщини розслідує обставини смертельних ДТП за участю мототранспорту 10:22

Впродовж минулої доби у Чернігівській області сталися дві дорожньо-транспортні пригоди за участю водіїв мототранспорту, в результаті яких двоє людей загинуло та двоє зазнали травм.

Топ-10 вакансій з найвищою заробітною платою

Топ-10 вакансій з найвищою заробітною платою 10:13

Навіть у період воєнного стану на Чернігівщині є роботодавці, які пропонують роботу з гідною зарплатою. Кому і скільки готові платити?

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини